Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στην Μεγάλη Βρετανία με σωστή “ορθογραφία” το Skroutz

Με καλεσμένο τον Γιώργο Χατζηγεωργίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκδήλωση του Startup Grind Athens την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014 στο InnovAthens.

Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της υπηρεσίας εύρεσης και σύγκρισης τιμών προϊόντων Skroutz απάντησε στις ερωτήσεις του Δημήτρη Λιτσικάκη, Chapter Director του Startup Grind Athens, αναφέρθηκε στην ιστορία και στην πορεία της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το TechStart.gr, το οποίο κάλυψε την εκδήλωση, κατά τη διάρκειά της, ο Γ. Χατζηγεωργίου ανακοίνωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει την επέκτασή της στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, με το όνομα Scrooge.co.uk. Αυτή τη φορά η εταιρεία επέλεξε να γράψει το Σκρουτζ με τον τρόπο που είναι γνωστός στη Δυτική Ευρώπη και την Αμερική, δηλαδή Scrooge.

Η επέκταση στην Βρετανία θα είναι μια πρόκληση για την εταιρεία καθώς μπαίνει σε μια χώρα που έχει ήδη αρκετό ανταγωνισμό, ανέφερε ο Γ. Χατζηστεφάνου, ωστόσο τόνισε ότι δεν φοβάται να σταθεί απέναντι τους, καθώς πιστεύει στο προϊόν που έχει στήσει όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα του.

xatzigeorgiou skroutz grind athens 702336

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που συνάντησε η εταιρεία στην Τουρκία όταν έστησε το Alve.com.

“Η γείτονος χώρα πάσχει και αυτή από γραφειοκρατία αλλά και διαφθορά. Το καλό όμως είναι ότι οι Τούρκοι είναι πολύ εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές αγορές και τις πιστωτικές κάρτες, εμπιστεύονται τις αγορές μέσω internet και δεν υπάρχει η έννοια της αντικαταβολής ή της κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό που είναι ο πλέον ανασφαλής τρόπος συναλλαγής γιατί κανείς δεν σου εγγυάται τίποτα”, ανέφερε.

Ο συνιδρυτής του Skroutz σημείωσε πως η επένδυση στην Τουρκία έχει υπολογιστεί στα 500.000 ευρώ, τα οποία προέρχονται από ιδίους πόρους, καθώς το Skroutz δεν είχε ποτέ εξωτερικούς επενδυτές, ήταν από την αρχή self funded.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις