Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Monzo καίει πολλά χρήματα και ετοιμάζεται για το κλαμπ των μονόκερων!

Η Monzo, η ψηφιακή τράπεζα της Μεγάλης Βρετανίας, είναι σε πορεία να γίνει η επόμενη ευρωπαϊκη FinTech η οποία θα πάρει τον τίτλο του μονόκερου μια και σύμφωνα με άρθρο των Financial Times, με τον νέο γύρο χρηματοδότησης, η Monzo αναμένεται να έχει αποτίμηση έως και 1,5 δισ. δολ.

Η Monzo εγγράφει 18.000 πελάτες την εβδομάδα και σκοπεύει να αγγίξει το όριο των 4 εκατομμυρίων στα επόμενα χρόνια, δήλωσε ο Tom Blomfield, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Η τελευταία χρηματοδότηση τον Νοέμβριο του 2017 είχε φτάσει την αξία της Monzo στα 356 εκατ. δολ. με την FinTech να φαίνεται ότι τετραπλασιάσει την αξία της, με τον νέο γύρο να αναμένεται να ανακοινωθεί πριν από το τέλος του 2018, ανέφεραν οι Financial Times.

Ο Blomfield αν και αρνήθηκε να σχολιάσει τις προσπάθειες συγκέντρωσης κεφαλαίων, ανέφερε: “Οι επενδυτές μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένοι με το σχέδιό μας και απολύτως άνετοι που δεν θα κάνουμε break-even φέτος ή και τον επόμενο χρόνο“. Η Monzo είχε πέρυσι ζημιές 33 εκατ. λιρών Αγγλίας με έσοδα 1,8 εκατ. λίρες!
Αντιλαμβανόμαστε ότι καίει χρήματα με υψηλούς ρυθμούς κάτι αναμενόμενο μια και ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και ακούει στο όνομα Revolut.

Σύμφωνα με την ανάλυση, η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση των προϊόντων της τράπεζας, με βραχυπρόθεσμα δάνεια χωρίς εγγυήσεις και λογαριασμούς ταμιευτηρίου μέσω τρίτων εταίρων.

Οι καταθέσεις πελατών στα τέλη Φεβρουαρίου ήταν £71,2 εκ. κάτι που ισοδυναμεί με λιγότερο από £150 ανά λογαριασμό. Επίσης η Monzo σχεδιάζει να αυξήσει τον δανεισμό της από 5% σε 10% των καταθέσεων της, κάτι που είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό που κάνουν πολλοί παραδοσιακοί παίκτες. Ενώ ο Bloomfield ανέφερε ότι το 45% των πελατών της καταθέτουν £500 ή περισσότερο στους λογαριασμούς τους κάθε μήνα και ότι η κύρια ροή εσόδων της Monzo στο μέλλον θα προέλθει από προμήθειες για να βοηθήσει τους πελάτες να διαχειριστούν καλύτερα τα χρήματά τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις