Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H One Medical ετοιμάζεται να αντλήσει πάνω από 200 εκατ. δολάρια!

Το επόμενο “πεδίο μάχης” των κολοσσών της τεχνολογίας είναι η ιατρική περίθαλψη, με την Amazon και την Google (μέσω της μητρικής Alphabet) να κάνουν συνεχείς κινήσεις να μπουν δυνατά σε αυτή την αγορά.

Ο τρόπος που είναι δομημένη η ιατρική περίθαλψη στις ΗΠΑ προσφέρεται για τέτοιου είδους διεισδύσεις, καθώς η ιδιωτικοποίηση και οι ασφαλιστικές εταιρείες, προσφέρουν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών σε μια αγορά δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η One Medical, η εταιρεία πρωτοβάθμιας περίθαλψης που ανήκει στην Alphabet, βρίσκεται σε συνομιλίες για την άντληση 200 εκατ. δολαρίων με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, από την Carlyle Group, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το CNBC. Η Carlyle όμως δεν θα μείνει εκεί, καθώς όπως αναφέρεται πρόκειται να επενδύσει άλλα 100 εκατ. δολάρια στην One Medical μέσω εξαγοράς μετοχών από ήδη υπάρχοντες μετόχους της εταιρείας.

Η συμφωνία, σύμφωνα με το CNBC βρίσκεται στα τελικά στάδια της ολοκλήρωσης της και αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Η One Medical είναι μια ομάδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης με γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο, τη Νέα Υόρκη, το Σιάτλ και σε άλλες πόλεις στις ΗΠΑ, ενώ δέχεται ασφαλισμένους από τις περισσότερες ασφαλιστικές. Επίσης επιτρέπει την χρήση των υπηρεσιών της σε άτομα χωρίς ασφάλιση με πληρωμή μετρητοίς. Αν υπάρχει κάτι που να κάνει την One Medical να ξεχωρίζει αυτό είναι η τεχνολογία της, κάτι που είναι μάλιστα αναμενόμενο, αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για εταιρεία της Alphabet. Εκτός από τον ηλεκτρονικό προγραμματισμό όλων των λειτουργιών της, η εταιρεία προσφέρει μια εικονική ιατρική ομάδα, μια σουίτα εφαρμογών για κινητά και έχει δημιουργήσει το δικό της ηλεκτρονικό ιατρικό σύστημα αντί να στηρίζεται σε τρίτους προμηθευτές.

Τον Ιούλιο του 2017 η One Medical όρισε Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Amir Rubin της UnitedHealth, ο οποίος τότε είχε υπογραμμίσει τις μεγάλες προοπτικές της εταιρείας και την “τεράστια ανάπτυξη” που έβλεπε στο στο μέλλον της. Τα τελευταία χρόνια η One Medical έχει “τοποθετηθεί” σαν κλινική δίπλα ή μέσα σε μεγάλα επιχειρηματικά πάρκα, προσφέροντας ιατρική περίθαλψη σε χιλιάδες εργαζόμενους οι οποίοι δε χρειάζεται να απομακρυνθούν από τον χώρο εργασίας τους.

Από το 2007 που η εταιρεία ξεκίνησε τις δραστηριότητες της, έχει αντλήσει πάνω από 180 εκατ. δολάρια, με την λίστα των επενδυτών της να περιλαμβάνει τις JP Morgan, GV της Alphabet, Benchmark και Maverick. 

Η τελευταία αποτίμηση της εταιρείας, της έφερε πάνω από το 1 δισ. δολάρια, ενώ ο κύκλος εργασιών της παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις