Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι διαχειριστές και οι startups των JEREMIE Funds “ανακρίνονται”

Εκδήλωση για τη λειτουργία των JEREMIE Funds στην Ελλάδα πραγματοποιούν η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. “Ψηφιακή Σύγκλιση”, μέσω του οποίου χρηματοδοτούνται οι δράσεις JEREMIE, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, διαχειριστή του Ταμείου Χαρτοφυλακίου JEREMIE.

Η εκδήλωση έχει τίτλο “Ψηφιακή Σύγκλιση”: Ιστορίες ανάδειξης επιχειρηματικότητας για την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας” και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 09:00, στο LEDRA MARRIOT HOTEL, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας.

Απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους που προβληματίζονται για τον τρόπο και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε μια “πρωτότυπη ιδέα”, βασισμένη στην ψηφιακή τεχνολογία, μπορεί να αξιοποιηθεί κατάλληλα και να κεφαλαιοποιηθεί με την ίδρυση μιας νεοφυούς βιώσιμης επιχείρησης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι διαχειριστές των τεσσάρων επενδυτικών ταμείων που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος JEREMIE θα παρουσιάσουν την πορεία των ταμείων τους και θα εμπλακούν σε συζήτηση με εκπροσώπους εταιρειών που έχουν χρηματοδοτήσει.

Στοχος είναι να προβληθούν επιχειρήσεις “επιτυχημένα παραδείγματα” που έλαβαν χρηματοδοτική στήριξη από τα Ταμεία που συστήθηκαν από τον διαχειριστή του χαρτοφυλακίου της πρωτοβουλίας JEREMIE.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί όλοι οι νέοι επιχειρηματίες που έχουν λάβει μέχρι σήμερα κεφάλαια από το JEREMIE ICT Venture Capital να συμμετέχουν ενεργά και να συνεισφέρουν σε ένα εποικοδομητικό διάλογο, σε δικτύωση, ανταλλαγή εμπειριών και συνεργιών σε μια “Έκθεση Οικοσυστημάτων”, όπου κάθε ενδιαφερόμενος νέος – “εν δυνάμει” επιχειρηματίας θα έχει τη δυνατότητα για προσωπική συζήτηση μαζί τους για την έναρξη ενός ανάλογου εγχειρήματος και για μεταφορά της τεχνογνωσίας που αποκτήθηκε από τη στήριξη των χρηματοδοτικών εργαλείων για τη δημιουργία ή τη μεγέθυνση μιας επιχείρησης.

Στόχος γενικότερος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει τη συμβολή της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας JEREMIE, που με τη δημιουργία ταμείων επιχειρηματικών συμμετοχών (Venture Capital) και επενδύσεων σε νεοφυείς καινοτόμες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, συμβάλλει στην ταχεία μεγέθυνση του οικοσυστήματος της ψηφιακής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η επίτευξη μιας ευρύτερης “δημόσιας” συζήτησης για την αποτελεσματική χρήση των συγχρηματοδοτούμενων χρηματοδοτικών εργαλείων για την περαιτέρω ανάπτυξη της ψηφιακής επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν αλλά απαιτείται προεγγραφή είτε σε αυτή την ιστοσελίδα είτε σε αυτή την φόρμα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις