Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Grow 2 Market: 12 startups στο Demo Day της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας

Με κεντρικό σύνθημα «Αν δεν μπορείς να βρεις δουλειά στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, τότε δημιούργησε την εσύ», πραγματοποιήθηκε  στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» η εκδήλωση Grow 2 Market, με την οποία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Thessaloniki Smart Up Innovation Hub» της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ).

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, οι 12 νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) που επιλέχτηκαν παρουσίασαν τις τελικές τους προτάσεις σε 150 επιχειρηματίες, εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων της πόλης και επτά θεσμικούς επενδυτές (venture capitals) ενώ απονεμήθηκαν και τρεις διακρίσεις.

Ειδικότερα, το βραβείο της δημοφιλέστερης παρουσίασης έλαβε η Onatros για την πρόταση της καλύτερης υγείας με άθληση. Το βραβείο της καλύτερης παρουσίασης έλαβε η Ygrec για την πρόταση της μεσογειακής πολυτέλειας στη γεύση ενώ η πρόταση της Medicloud για την διαχείριση ιατρικών πρακτικών από γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα και μικρές κλινικές κέρδισε το βραβείο για το αποτελεσματικότερο επιχειρηματικό μοντέλο.

innohub thessaloniki 2

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΑΖΚ, Δημήτρης Λακασάς, στόχος είναι η ομογενοποίηση του οικοσυστήματος καινοτομίας της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης ο συντονισμός και η οργάνωση του. «Αυτό το οικοσύστημα, θα αποτελέσει και το ορμητήριο, όπου οι νέοι θα μπορούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και οι ώριμες επιχειρήσεις να μπορούν να συνεργάζονται μεταξύ τους», δήλωσε ο κ. Λακασάς ενώ υπογράμμισε πως προτεραιότητα για την ΑΖΚ αποτελεί και η δικτύωση με ξένους πόλους καινοτομίας.

Δείτε συνέντευξη: Δ. Λακασάς: «Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας αποκτά επιτέλους δική της γη για να “καλλιεργήσει” την καινοτομία της Θεσσαλονίκης»

 

«Το 2015, θα διεκδικήσουμε να συμμετάσχουμε στον επόμενο διαγωνισμό (European Innovation Conference) για να είμαστε ένα από τα υπό αξιολόγηση συστήματα καινοτομίας της Ευρώπης», τόνισε ο πρόεδρος της ΑΖΚ και τάχτηκε υπέρ της εφαρμογής του μοντέλου του τριπλού έλικα (συνεργασία αγοράς-πανεπιστημίων-κυβέρνησης) στον τομέα της καινοτομίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις