Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Delivery σε μία ώρα υπόσχεται η ισπανική Glovo και επενδύει σε αποθήκες

Delivery σε μία ώρα υπόσχεται η ισπανική Glovo, η οποία με επιτυχία παραδίδει τα πάντα – από φαγητό μέχρι προϊόντα σούπερ μάρκετ και φάρμακα.

Για να το πετύχει, συνεργάζεται με την σουηδική πλατφόρμα real estate Stoneweg, η οποία θα επενδύσει 100 εκατ. ευρώ σε κτήρια που θα μετατραπούν σε “dark stores” – αποθήκες σε αστικά κέντρα που θα επιτρέψουν τις ταχείες παραδόσεις.

Η Glovo άνοιξε το πρώτο της «σκοτεινό κατάστημα» το 2018 και τώρα έχει 18 παγκοσμίως. Το σχέδιο είναι να ανεβάσει αυτόν τον αριθμό στα 100 έως τα τέλη του 2021, για να κατεβάσει τον χρόνο παράδοσης στη μία ώρα.

Η εταιρεία, η οποία εξαγοράστηκε τον Σεπτέμβριο από τη Γερμανική Delivery Hero, υιοθετεί το μοντέλο του “Q Commerce” (Quick Commerce), που έχει αναδειχθεί τα τελευταία για τη μεταφορά μικρών αγαθών σε πολύ σύντομο χρόνο. Πρόκειται για τη νέα γενιά delivery, την οποία πρεσβεύει και η Delivery Hero, εφαρμόζοντας την σε περισσότερες από 40 χώρες.

Για να λειτουργήσει το νέο αυτό πλάνο, η Glovo πρέπει να ανοίξει περίπου 10 με 15 αποθήκες για μια πόλη στο μέγεθος της Μαδρίτης ή της Βαρκελώνης. Για αρχή, θα επικεντρωθεί σε αγορές όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ρουμανία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις