Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το μεγαλύτερο Startup “πάρκο” θα στηθεί στην 83η ΔΕΘ

Μια σημαντική πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης θα ολοκληρωθεί στην φετινή ΔΕΘ, όπου και θα συγκεντρωθεί σε ένα πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα θεματικό Startup πάρκο, το σύνολο της ελληνικής Startup κοινότητας.

Το θεματικό αυτό Startup πάρκο θα στηθεί στο περίπτερο 12, το οποίο είναι και το δεύτερο μεγαλύτερο περίπτερο της έκθεσης με συνολικό εμβαδόν 3.000 τ.μ.) και υπό τον τίτλο “Ψηφιακή Ελλάδα” θα δώσει την ευκαιρία σε πάνω από 100 ελληνικές Startup εταιρείες να παρουσιάσουν τις δραστηριότητες τους στο ελληνικό αλλά και το διεθνές κοινό.

Εκτός όμως από την προβολή της κοινότητας, η οποία δεν θα κοστίσει τίποτα στις εταιρείες αφού η παρουσία είναι επιχορηγούμενη από το ΨΗΠΤΕ, οι νέοι Έλληνες επιχειρηματιες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, αφού το ελληνικό Startup περίπτερο θα βρίσκεται δίπλα στο περίπτερο της τιμώμενης χώρας, που για το 2018 θα είναι οι ΗΠΑ.

Η συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών θα δώσει έμφαση στην ψηφιακή οικονομία και την καινοτομία και στο περίπτερο 13 που θα φιλοξενηθεί θα υπάρχουν εταιρείες κολοσσοί της παγκόσμιας οικονομίας και τεχνολογίας όπως η Google, το Facebook, το Facebook και η Cisco, δίνοντας την ευκαιρία στους Έλληνες Startuppers για σημαντικές επαφές και networking.

Στην “Ψηφιακή Ελλάδα” οι Έλληνες επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν – χωρίς κόστος (αφού η συμμετοχή τους χρηματοδοτείται από το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ) – τις καινοτόμες ιδέες τους, τη φρέσκια ματιά τους στον τρόπο που έχουμε μάθει να λειτουργούμε, τα προϊόντα και τα επιτεύγματά τους, πλαισιωμένοι από ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών και workshops σε θέματα νέων τεχνολογιών, creative industry, ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και ψηφιακών δεξιοτήτων. Στο πλαίσιο του προγράμματος παράλληλων εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με διακεκριμένους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους φορέων υποστήριξης του οικοσυστήματος, με προτεραιότητα στον εντοπισμό πηγών χρηματοδότησης και στις επαφές με επενδυτές.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την ΕΡΤ3, στο περίπτερο 12 θα λειτουργήσει ραδιοτηλεοπτικό στούντιο, μέσω του οποίου οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να απευθυνθούν στο σύνολο της επικράτειας και σε όλο τον κόσμο, όπου φτάνει το σήμα της ΕΡΤ.

Προκειμένου, μάλιστα, να μεγιστοποιηθούν οι δυνατότητες δικτύωσης και ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ των start ups, το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ θα δρομολογήσει τρένο, το οποίο θα μεταφέρει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη αποκλειστικά τους συμμετέχοντες στην “Ψηφιακή Ελλάδα”.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με αφορμή τη διοργάνωση της “Ψηφιακής Ελλάδας”, δήλωσε: “Η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται σε μια πολύ καλή στιγμή για την ελληνική οικονομία, λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του τρίτου και τελευταίου προγράμματος και σε μια σημαντική στιγμή για τον ρόλο που μπορεί να παίξει η χώρα βγαίνοντας από την κρίση. Η νεοφυής επιχειρηματικότητα και οι νέες τεχνολογίες μπορούν και πρέπει να εξελιχθούν σε νέα βαριά βιομηχανία του τόπου μας. Η προώθηση της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας είναι προτεραιότητά μας, καθώς θα οδηγήσει στην αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας. Στο Υπουργείο ΨΗΠΤΕ θεωρούμε υποχρέωσή μας τη στήριξη των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων και της παρουσίας τους στη ΔΕΘ, με στόχο την ανάδειξη του ελληνικού οικοσυστήματος των start ups, μέσω της παρουσίασης των επιτευγμάτων τους και, βέβαια, τη δικτύωση και την ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους μέσα από μια σειρά παράλληλες εκδηλώσεις“.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις