Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. στο κέντρο της ερευνητικής καινοτομίας

Το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας ανακοίνωσε την πρώτη του συμμετοχή στην 83η ΔΕΘ και μαζί μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τις προσπάθειες που κάνει στον χώρο της ακαδημαϊκής ερευνάς και για την προσπάθεια επαναπατρισμού Ελλήνων ερευνητών από το εξωτερικό.

Tο Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας & Καινοτομίας δημιουργήθηκε το 2016 με στόχο την υποστήριξη των Ελλήνων Επιστημόνων. Αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, εποπτευόμενο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και είναι το βασικό εργαλείο για την υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής για την έρευνα και την καινοτομία.

Όπως αναφέρει στον δικτυακό του τόπο: “Σκοπός του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. είναι η προαγωγή της έρευνας και της καινοτομίας στη χώρα και ειδικότερα η αξιολόγηση και χρηματοδότηση της ελεύθερης έρευνας, δηλαδή των ερευνητικών δραστηριοτήτων, των ερευνητικών υποδομών και των τεχνολογικών εφαρμογών τους, που προκύπτουν από επιστημονική περιέργεια, χωρίς θεματικούς αποκλεισμούς ή γεωγραφικούς περιορισμούς με μοναδικό κριτήριο την επιστημονική ποιότητα και αριστεία“.

Βασικός στόχος της παρουσίας του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. στο μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας είναι να παρουσιάσει στους επισκέπτες της έκθεσης τα αποτελέσματα των δράσεών του για το χρονικό διάστημα 2017-2018 και τον σχεδιασμό των επόμενων δράσεων για το χρονικό διάστημα 2018-2019.

Το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. έχει ήδη προκηρύξει 5 δράσεις συνολικής χρηματοδότησης 111.530.000 ευρώ το διάστημα 2017-2018, ενώ προγραμματίζει την προκήρυξη 4 ακόμη δράσεων για την περίοδο 2018-2019 συνολικού προϋπολογισμού 66.640.000 ευρώ, που αφορούν Μεταδιδάκτορες, Μέλη ΔΕΠ – Ερευνητές/τριες, Υποψηφίους Διδάκτορες καθώς και την Δράση «Επιστήμη και Κοινωνία».

Στο πλαίσιο αυτό ο Διευθυντής του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. Δρ. Νεκτάριος Νασίκας θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο: «ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.: Σημαντικό αντίδοτο στο φαινόμενο brain drain» το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στην Ανοικτή Εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) στον κεντρικό χώρο εκδηλώσεων του Περιπτέρου 14 (ώρα: 16.30 – 16.40).
Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο: «ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.: Βασικός πυλώνας στήριξης της έρευνας και της ανάπτυξης στη χώρα» στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της ΔΕΘ, στο περίπτερο 14 και ώρα 18.00.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις