Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Αποκρυπτογραφόντας” τα startup οικοσυστήματα των ΗΠΑ για την ελληνική “σκηνή”

Στο τέταρτο Public Startup CrashCourses by Startupper.gr ”αποκρυπτογραφούμε” τις δυνατότητες και τα εμπόδια των startup οικοσυστημάτων των ΗΠΑ!

Η Silicon Valley είναι ο τελικός στόχος ή το κρυφό όνειρο κάθε startup τεχνολογικής εταιρείας, ωστόσο η Αμερική διαθέτει πολλά, διαφορετικά μεταξύ τους και με ειδικά χαρακτηριστικά οικοσυστήματα για startup εταιρείες. Αν σκέφτεστε να μετακομίσετε την εταιρεία σας στην “Μέκκα” της τεχνολογίας, την Αμερική και έχετε αποφασίσει ποια πόλη των ΗΠΑ ταιριάζει περισσότερο στο προφίλ σας, ή θέλετε απλώς να πάρετε μία γεύση από την startup κουλτούρα των ΗΠΑ, μην χάσετε την τέταρτη εκδήλωση Public Startup Crash-Courses, με χορηγό την Eurobank!

Προσκεκλημένος του Startupper.gr θα είναι ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, Πρώτος Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Τρίτη 18 Νοεμβρίου στις 19:00 στο χώρο εκδηλώσεων στον 5ο όροφο του Public Συντάγματος (Καραγιώργη Σερβίας 1).

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη και δωρεάν, ωστόσο ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Συμπλήρωσε τη φόρμα συμμετοχής τώρα!

02__20141017_170604(0)

Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος εκκινώντας από την πολυετή θητεία του ως Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στην Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ουάσινγκτον, θα παρουσιάσει τα κύρια οικοσυστήματα τεχνολογίας και καινοτομίας που έχουν αναπτυχθεί στις μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ και θα εξηγήσει τα βασικά χαρακτηριστικά, αλλά και τις βασικές διαφορές τους. Έχοντας συνεργαστεί με πολλές ελληνικές startup εταιρείες που έχουν επιχειρήσει το άνοιγμά τους στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο ομιλητής θα αναφερθεί στα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές startups στις ΗΠΑ και θα συμβουλεύσει για το πώς αυτά μπορούν να ξεπεραστούν. Έχοντας άμεση επαφή με τα startup οικοσυστήματα των ΗΠΑ, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος θα παρουσιάσει τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που υπάρχουν για ελληνικές εταιρείες στη χώρα, ενώ έχοντας άμεση γνώση για τη λειτουργία της αμερικανικής αγοράς θα αναφερθεί στο πώς μία εταιρεία μπορεί να προετοιμάσει την είσοδο και την ανάπτυξή της σε επιχειρηματικό και εμπορικό επίπεδο εκεί. Μετά το τέλος της ομιλίας του, το στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών θα απαντήσει σε ερωτήματα του κοινού.

Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος είναι Πρώτος Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών. Επί επτά χρόνια διετέλεσε Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στην Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ουάσινγκτον, συμμετέχοντας στη διοργάνωση του πρώτου roadshow ελληνικών spin-offs υψηλής τεχνολογίας στις ΗΠΑ, του πρώτου κλαδικού roadshow early stage εταιρειών από τον τομέα της βιοτεχνολογίας και των επιστημών υγείας σε ερευνητικά κέντρα των ΗΠΑ και του πρώτου οργανωμένου περιπτέρου ελληνικών startups στο κορυφαίο αμερικανικό συνέδριο τεχνολογίας SXSW Interactive στο Όστιν του Τέξας. Έχει συνεργαστεί με ελληνικές startups ως σύμβουλος επιτυχημένης εισόδου και επιχειρηματικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ. Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος φέρει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών Πολιτικής Επιστήμης από το Πανεπιστήμιο του Μανχάιμ (Γερμανία) και από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις