Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στην Αθήνα η πρώτη αγορά με foodie hotel στον κόσμο με την “υπογραφή” ERGON!

Το πρώτο foodie ξενοδοχείο, σε παγκόσμιο επίπεδο, στοχεύει να ανοίξει στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας ο όμιλος ERGON προσθέτοντας έναν ακόμη “κρίκο” στην αλυσίδα ανάπτυξης των τελευταίων ετών, καθώς επίσης και ένα ακόμη concept, εκτός από αυτά που γνωρίζαμε έως τώρα.

Η νέα πρόταση του ομίλου ERGON θα βασιστεί πάνω στην εμπειρία ERGON ΑΓΟΡΑ στην Θεσσαλονίκη το οποίο “αγκαλιάστηκε” από τους κατοίκους της πόλης. Έτσι θα μπορούσαμε να πούμε πως στην Αθήνα θα δούμε το πρώτο αγορά foodie hotel στο οποίο κυρίαρχο ρόλο θα έχει, όπως και στη Θεσσαλονίκη, η λιανική, καθώς οι επισκέπτες – πελάτες θα μπορούν να προμηθευτούν κρέας, ψάρια, προϊόντα μαναβικής, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να γευματίσουν ή να απολαύσουν τον καφέ τους. Η διαφορά, μεγάλη βεβαίως και κομβική θα είναι πως θα μπορούν ταυτόχρονα να διανυκτερεύσουν τα δωμάτια που θα βρίσκονται ακριβώς πάνω από την AGORA του Συντάγματος.

Άποψη από το ERGON ΑΓΟΡΑ στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μας ανέφερε ο Θωμάς Δούζης, CEO του ομίλου ERGON (κεντρική φωτογραφία), η επιλογή της Αθήνας και ιδιαίτερα του ιστορικού κέντρου δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς σήμερα η Αθήνα εμφανίζει τις υψηλότερες πωλήσεις ανά τ.μ., μεταξύ των πόλεων, σε όλη την Ευρώπη, που υπάρχει παρουσία των καταστημάτων ERGON. Σημειώνεται πως ERGON καταστήματα, εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη υπάρχουν και σε ακόμη στην Σαντορίνη, στη Σκιάθο, στη Ρόδο και στη Λευκάδα, ενώ στο εξωτερικό καταστήματα ERGON θα βρούμε στο Λονδίνο, στις Βρυξέλλες και σύντομα και στην Κύπρο.

Και το όνομα αυτού “ERGON HOUSE”

Η εξαιρετική λοιπόν αποδοχή της πρότασης ERGON στην πρωτεύουσα είχε ως συνέπεια τα δύο αδέρφια Θωμάς και Γιώργος Δούζης ένταξαν στο ιδιόκτητο δίκτυο ERGON, τα δύο καταστήματα στην Αθήνα, σε Ερυθραία και στο Σύνταγμα και ταυτόχρονα να προχωρήσουν στην υλοποίηση μιας ιδιαίτερα ανατρεπτικής ιδέας, αυτής της δημιουργίας του πρώτου foodie ξενοδοχείου στον κόσμο.

Στόχος του Θωμά και του Γιώργου, όπως μας ανέφερε ο Θωμάς Δούζης είναι το συγκεκριμένο concept να ξεκινήσει την λειτουργία του στις αρχές του έτους, φιλοδοξώντας να είναι σε λειτουργία ακόμη και τον εορτασμό της πρωτοχρονιάς! Σε ότι αφορά το όνομα του ξενοδοχείου που θα διαθέτει συνολικά 40 δωμάτια, σε 4 ορόφους, αυτή τη στιγμή το όνομα “ERGON HOUSE” φαίνεται πως είναι αυτό που κερδίζει τους περισσότερους “πόντους” και με αυτό που θα “τρέξει” τελικά το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Ο χώρος του εστιατορίου στο ERGON ΑΓΟΡΑ στη Θεσσαλονίκη.

Η νέα πρόταση της ομάδας της ERGON, με το ERGON HOUSE, παρουσιάζει πολλές και ενδιαφέρουσες καινοτομίες, όπως αυτή της δημιουργίας του πρώτου ERGON ΑΓΟΡΑ στην Αθήνα, που σήμερα λειτουργεί μόνο στη Θεσσαλονίκη, στον ισόγειο χώρο του ξενοδοχείου, όπου και θα υπάρχει μια προσαρμοσμένη στο περιβάλλον – ιδιότυπη – υπηρεσία υποδοχής των πελατών του ξενοδοχείου. Παράλληλα σε κάθε όροφο θα λειτουργεί κουζίνα για να μπορούν οι πελάτες να προετοιμάσουν τα γεύματα τους, ενώ στην τιμή θα υπάρχει φυσικά και η παροχή προϊόντων για τον σκοπό, όπως και παροχή κάποιων γευμάτων.  Στο ξενοδοχείο επίσης θα λειτουργεί και Roof Garden το οποίο θα μπορούν να επισκέπτονται, όπως επίσης και τον χώρο του ERGON AGORA, και πελάτες εκτός από αυτούς του ξενοδοχείου, είτε για να αγοράσουν προϊόντα, είτε για να γευματίσουν.

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο πως κομμάτι της διαμονής γίνεται σε συνεργασία με την ομάδα του The Modernist από τη Θεσσαλονίκη.

H Αθήνα μονάχα η αρχή!

Στα σχέδια βεβαίως του ομίλου ERGON είναι η πρόταση αυτή, σταδιακά να εξαπλωθεί και σε άλλα σημεία της χώρας και γιατί όχι ακόμη και στο εξωτερικό, αν και αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή η Ελλάδα και ιδιαίτερα τα σημεία εκείνα που συγκεντρώνουν το τουριστικό ενδιαφέρον φαίνεται πως θα έχουν προτεραιότητα.

Αξίζει αναφέρουμε τέλος το εντυπωσιακό growth που παρουσιάζει ο όμιλος ERGON, ποσοστό που αναμένεται να διπλασιαστεί με την λειτουργία του ERGON HOUSE.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις