Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΔΕΔΔΗΕ: Σήμερα η παρουσίαση του Switch On Innovation Lab

Ο ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Switch On Innovation Lab, του πρώτου εργαστηρίου καινοτομίας για την ενέργεια και τα έξυπνα δίκτυα στην Ελλάδα αλλά και ένα από τα πρώτα στην Ευρώπη, διοργανώνει τo Switch On Open Day.

Το Switch On Innovation Lab έχει ως στόχο την ανάπτυξη νέων και καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών για τα δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και την εφαρμογή τους στο ελληνικό ηλεκτρικό σύστημα, μέσα από τη συνεργασία του ΔΕΔΔΗΕ με νέες καινοτόμες ομάδες και επιχειρήσεις.

Οι τομείς ενδιαφέροντος του προγράμματος είναι οι:

1. Εφαρμογές big data και data analytics για εποπτεία και παρατηρησιμότητα του δικτύου, όπως για παράδειγμα αυτόματη επεξεργασία δεδομένων ηλεκτρονικών μετρητών, αισθητήρων, εγκατάσταση, χρήση PMUs, αυτόματος εντοπισμός σφαλμάτων σε υπόγεια δίκτυα και εναέρια δίκτυα.

2. Εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και deep learning για αποδοτική και ασφαλή λειτουργία του δικτύου, ενσωμάτωση ΑΠΕ για υλοποίηση συστημάτων προβλέψεων, διαχείριση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), έλεγχος ΑΠΕ.

3. Εφαρμογές image processing, recognition και τεχνολογίες drone για επιτήρηση και συντήρηση του εναέριου δικτύου, και ειδικότερα αυτόματη επεξεργασία δεδομένων, αναγνώριση τύπων υποσταθμών κοκ.

4. Εφαρμογές augmented και virtual reality για την εκπαίδευση χειριστών για τη λειτουργία του δικτύου, την εποπτεία και συντήρηση υποσταθμών κοκ.

5. Εφαρμογές και συσκευές internet of Things (IoT) για την βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης των καταναλωτών, ανάδραση της εταιρείας για δράσεις με σκοπό τη βελτίωση της εικόνας και του κύρους της, επεξεργασία δεδομένων από social media, κλπ.

6. Ανάπτυξη πλατφορμών για συναλλαγές peer-to-peer μεταξύ καταναλωτών και παραγωγών, sharing economy στην ενέργεια, τεχνολογίες blockchain, υποστήριξη ενεργειακών κοινοτήτων κοκ.

Η παρουσίαση του Switch On Open Day θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις