Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επιχορήγηση δαπανών για πατέντες από 4 κοινωφελή ιδρύματα

Πρόκειται για ένα αντικείμενο που “καίει” πολλές μικρές εταιρείες και Startups. To Ίδρυμα Μποδοσάκη προκηρύσσει νέο πρόγραμμα επιχορήγησης δαπανών για την κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας (πατέντες) προϊόντων – αποτελεσμάτων καινοτόμου έρευνας, τα οποία δύνανται να αξιοποιηθούν εμπορικά, μέσω της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων ή της εκμετάλλευσής τους από υφιστάμενες επιχειρήσεις.

Στο πρόγραμμα, μαζί με το Ίδρυμα Μποδοσάκη, συμμετέχουν ως χρηματοδότες τα Κοινωφελή Ιδρύματα Ιωάννη Σ. Λάτση, Α.Γ. Λεβέντη και Ωνάση.

Στόχος του προγράμματος είναι η τόνωση της ελληνικής οικονομίας, μέσω της δημιουργίας, ανάδειξης και υποστήριξης καινοτόμων επιχειρήσεων βασισμένων στα προϊόντα και τα αποτελέσματα της ποιοτικής καινοτόμου έρευνας που διεξάγεται στα Πανεπιστήμια και τα δημόσια ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας.
Το πρόγραμμα στοχεύει, ευρύτερα, στην ανάδειξη του ερευνητικού και επιχειρηματικού τομέα της Ελλάδας, ως ενός τομέα που δύναται να προσελκύσει επενδύσεις και να ενθαρρύνει τους Έλληνες ερευνητές να μείνουν και να δημιουργήσουν στην Ελλάδα.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 2 Νοεμβρίου 2018 και την προκήρυξη μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Για συμπληρωματικές πληροφορίες και διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Ίδρυμα Μποδοσάκη μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις