Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ποιος θα σταματήσει την Revolut;

Σαν τους πρόσφατους κυκλώνες, έτσι κινείται και η Revolut, στη Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, μια και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι εισέρχεται και στην αγορά αποδοχής πληρωμών καρτών online και offline!

Παρά τα προβλήματα υποστήριξης πελατών, λόγω ταχείας ανάπτυξης, αλλά και υποσχέσεις που παίρνουν λίγο παραπάνω να υλοποιηθούν, η Revolut έχει μια από τις πιο εύχρηστες εφαρμογές πληρωμών, την εμπλουτίζει συνεχώς με παροχές όπως ταξιδιωτική ασφάλιση, κρυπτονομίσματα και σύντομα με αγοραπωλησίες μετοχών χωρίς προμήθειες, πιστώσεις, με στόχο πάντα τους ιδιώτες.

Προφανώς εκτός από τα εκατομμύρια ιδιωτών σε όλο τον κόσμο υπάρχουν και άλλα τόσα εκατομμύρια επιχειρήσεων, ειδικά μικρομεσαίων, που σίγουρα επιζητούν την ευκολία χρήσης και τις χαμηλές ή και μηδενικές χρεώσεις των Fintechs.
Εκεί η Revolut σύντομα θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη υπηρεσία αποδοχής πληρωμών, όπως για παράδειγμα πληρωμές στο web με το κουμπάκι “Pay with Revolut” να εμφανίζεται δίπλα στα υπάρχοντα αλλά και προσφορά POS για αποδοχή πληρωμών με φυσικά μέσα (κάρτες και Smartphones) σε φυσικά καταστήματα με ένα λογαριασμό!

Όταν η ρητορική της Revolut αγγίζει αυτή της γνωστής σειράς Arrow και της πολύπαθης Star City: “From clunky online portals to endless lists of fees, traditional banks have been failing businesses for years. And while their marketing materials will claim to show how innovative and forward thinking they are, the reality could not be further from that“, αντιλαμβανόμαστε τι έρχεται.

Νικολάι Στορόνσκι, CEO Revolut: Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής μας είναι η Amazon και η Uber!

Όπως ανέφερε ο Νικολάι Στορόνσκι σε πρόσφατο δελτίο τύπου: «Παραδοσιακά, η αποδοχή πληρωμών από επιχειρήσεις ήταν μια αγορά που προοριζόταν αποκλειστικά από τους μεγάλους παίκτες, με τις μικρές επιχειρήσεις να αναγκάζονται να δημιουργήσουν έναν επιχειρηματικό τραπεζικό λογαριασμό με έναν εντελώς ξεχωριστό εμπορικό λογαριασμό, προκειμένου να δέχονται πληρωμές – μια χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασίαΗ αποδοχή πληρωμών με την Revolut δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Καταργούμε την πεπατημένη και δημιουργούμε ένα νέο προϊόν από την αρχή. Το όραμά μας είναι να επιτρέψουμε σε μια εταιρεία να δημιουργήσει έναν επιχειρηματικό λογαριασμό που να συνδέεται με έναν εμπορικό λογαριασμό μέσα σε λίγα λεπτά, επιτρέποντάς τους να κάνουν απρόσκοπτα τις online και offline πληρωμές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα».

Με αυτά και με αυτά η δική μας Viva Wallet αποκτά έναν μεγάλο ανταγωνιστή αλλά και εταιρείες όπως η iZettle, Square κ.α., με τις τράπεζες να κινδυνεύουν να χάσουν μερίδιο και από μια αγορά που δεν το υπολόγιζαν αν η Revolut επαναλάβει και εκεί την εκθετική ανάπτυξή της στους ιδιώτες καταναλωτές.

Η νέα υπηρεσία ήδη δοκιμάζεται και θα κάνει την εμφάνισή της σύντομα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις