Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

GoEuro: 150 εκατ. εκατ. δολ. από Kinnevik και Temasek!

Η GoEuro, μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες κρατήσεων για μεταφορές σε όλη την Ευρώπη, σήκωσε 150 εκατομμύρια δολάρια σε έναν από τους μεγαλύτερους γύρους επενδύσεων στη Γερμανία, διπλασιάζοντας το συνολικό κεφάλαιο της εταιρείας που έχει συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα. Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να προωθήσει το όραμά της για ενοποίηση των μεταφορών σε παγκόσμιο επίπεδο, επιταχύνοντας την καινοτομία και επεκτείνοντας τις αγορές σε νέες αγορές.

Η Kinnevik AB, μια σουηδική εταιρεία επενδύσεων, και η Temasek, η κρατική εταιρεία επενδύσεων της Σιγκαπούρης, οδήγησαν τον γύρο, με τη συμμετοχή της Hillhouse Capital.

Η Cristina Stenbeck, κύριος μέτοχος της Kinnevik και μέλος των συμβουλίων της Kinnevik και της Spotify, θα συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο της GoEuro ως μέρος της συναλλαγής. Μέχρι το 2016 η Cristina υπηρέτησε ως εκτελεστικός πρόεδρος του Kinnevik και πρόεδρος του Zalando.

Ο Naren Shaam, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της GoEuro, (κεντρική φωτογραφία) δήλωσε:

Η επένδυση από αυτές τις εξαιρετικές επιχειρήσεις αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς της ομάδας μας για την δημιουργία της κορυφαίας πλατφόρμας κρατήσεων για τις μεταφορές στην Ευρώπη και της αναγνώρισης των τεράστιων ευκαιριών ανάπτυξης που βλέπουμε μπροστά μας. Έχοντας τις Kinnevik, Temasek και Hillhouse ως επενδυτές, συμπληρώνει το όραμά μας για την ανάπτυξη της επιχείρησής μας, καθώς βοηθούμε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ταξιδεύουν πιο εύκολα και γρήγορα.
Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, έχουμε φέρει τις περισσότερες ευρωπαϊκές εταιρείες μεταφορών στην πλατφόρμα μας, δημιουργώντας μια απλή, σταθερή και οικεία εμπειρία για τους πελάτες μας. Βλέπουμε εξαιρετικές δυνατότητες στο να ψηφιοποιήσουμε την κράτηση των ταξιδίων, επεκτείνοντας την πλατφόρμα μας στα κατακερματισμένα συστήματα κρατήσεων offline για τη διαχείριση των μεταφορών παγκοσμίως. Μέσω αυτής της επένδυσης, θα βελτιώσουμε την εμπειρία των πελατών μας προσθέτοντας νέες γεωγραφικές περιοχές και τρόπους μεταφοράς“.

Το GoEuro, που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια ως μεταμηχανή, λειτουργεί σήμερα μια μεγάλη πλατφόρμα κρατήσεων μεταφορών στην Ευρώπη, πραγματοποιώντας απευθείας πωλήσεις στην πλατφόρμα της για το 80% των μεταφορέων της.

Από την τελευταία της συγκέντρωση κεφαλαίων τον Οκτώβριο του 2016, έχει αναπτυχθεί ουσιαστικά σε πολλά μέτωπα. Η GoEuro προσφέρει πλέον επιλογές οδικών, σταθερής τροχιάς αλλά και αεροπορικών ταξιδιών σε 36 χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη και πλήρη κάλυψη σε 15 από αυτές τις αγορές με πάνω από 27 εκατομμύρια κόσμος να χρησιμοποιεί το GoEuro κάθε μήνα, εκ των οποίων τα τρία τέταρτα χρησιμοποιούν Smartphones για πρόσβαση στην πλατφόρμα.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η GoEuro ολοκλήρωσε πρόσφατα την πρώτη της εξαγορά, αυτή της BusRadar, με έδρα την Καρλσρούη της Γερμανίας.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις