Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Shell θα φορτίζει τα ηλεκτρικά οχήματα σε 5 λεπτά!

Η Shell κινείται μεθοδικά στην ανάπτυξη υποδομών υποστήριξης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με την εγκατάσταση των πρώτων εξαιρετικά γρήγορων σημείων φόρτισης στην Ευρώπη, ενώ δεν αποκλείεται να τη δούμε και σαν έναν μεγάλο παίκτη στην παραγωγή και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι φορτιστές σε σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινήτων έξω από το Παρίσι είναι ένας από τους 80 ευρωπαϊκούς σταθμούς που η αγγλο-ολλανδική εταιρεία σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία μέχρι το 2020.
Οι νέοι ταχυφορτιστές μπορούν να προσθέσουν 150 χιλιόμετρα εμβέλειας σε πέντε λεπτά ή να επαναφορτίσουν πλήρως τα νεώτερα μοντέλα εξ ολοκλήρου σε περίπου 10 λεπτά, τρεις φορές πιο γρήγορα από τους καλύτερους φορτιστές που είναι διαθέσιμοι σήμερα.

Βέβαια δεν υπάρχει ακόμα κάποιο ηλεκτρικό μοντέλο που μπορεί να υποστηρίξει τους νέους ταχυφορτιστές, κάτι που σημαίνει ότι τα σημερινά μοντέλα θα φορτίζουν με πιο βραδείς ρυθμούς.

Οι φορτιστές της Shell έχουν ισχύ 350kW, ενώ τα περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα σήμερα μπορούν να διαχειριστούν έως 43kW. Τα Tesla μπορούν να φορτιστούν ταχύτερα στα 120kW.
H Porsche Taycan αναμένεται να είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα που θα εκμεταλλευτεί τους νέους ταχυφορτιστές όταν θα κυκλοφορήσει το 2019-20, φέρνοντας τον χρόνο που απαιτείται για την φόρτιση πιο κοντά σε αυτό της βενζίνης.Τα τρέχοντα ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους φορτιστές με βραδύτερο ρυθμό, φυσικά.

Οι νέοι φορτιστές της Shell αποτελούν τμήματα του ευρύτερου ευρωπαϊκού δικτύου Ionity, το οποίο το τρέχουν οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες και συμμετέχει και η Shell, και έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την πραγματοποίηση ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι εταιρείες καυσίμων επενδύουν σημαντικά τον τελευταίο καιρό στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων με την Shell να εξαγοράζει την New Motion, η BP το μεγαλύτερο δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου για 130 εκατομμύρια λίρες ενώ η γαλλική Total ξεκίνησε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία ChargePoint για να πουλήσει φορτιστές στις επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις