Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H αγγλική Startup αυτόνομης οδήγησης Wayve νικήτρια στην Web Summit

Ο διαγωνισμός PITCH της φετινής Web Summit είχε πάνω από 1.000 συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Η Wayve ήταν η νικήτρια και ξεχώρισε ανάμεσα σε 168 Startups από 40 χώρες που έκαναν τη γνωστή παρουσίαση μπροστά στη κριτική επιτροπή.

Η Wayve είναι μια εταιρεία AI, με έδρα το Cambridge στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία αναπτύσσει μια πλήρη στοίβα λογισμικού επεξεργασίας δεδομένων για την αυτόνομη οδήγηση, η οποία επιτρέπει σε ένα αυτοκίνητο να οδηγεί βασιζόμενο στην κατανόηση του τι μπορεί να δει στον κόσμο τριγύρω του εκείνη τη στιγμή, όπως κάνει ο άνθρωπος, χωρίς την πρόσβαση σε άλλα δεδομένα, μέσα σε 20 λεπτά!

Οι μέχρι τώρα προσπάθειες αυτόνομης οδήγησης απαιτούν να υπάρχουν πολύπλοκα και βαριά δεδομένα τα οποία συλλέγονται από εκατοντάδες αισθητήρες πάνω στο όχημα και στον κόσμο γύρω του ή από χάρτες. Αυτό σημαίνει ότι απαιτούνται ισχυρότατοι υπολογιστές και ένα σύστημα που δεν μπορεί να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί εύκολα και το οποίο βασίζεται σε πολύπλοκους κανόνες.

Με λίγα λόγια η Wayve βασίζεται πολύ περισσότερο στην τεχνητή νοημοσύνη και στην υπολογιστή όραση κάτι που δεν κάνουν οι ανταγωνιστές της, σε αυτό τον βαθμό τουλάχιστον.

Η Wayve Ιδρύθηκε το 2013 και από τον Ιανουάριο του 2018 δοκιμάζει τα οχήματά της στους δρόμους και στοχεύει να είναι η πρώτη εταιρεία αυτόνομων οχημάτων που αναπτύσσεται σε 100 πόλεις παγκοσμίως.

Αν αποδειχθεί στη πράξη η τεχνολογία της Wayve ενδεχομένως να αλλάξει τα πάντα στο θέμα της αυτόνομης οδήγησης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις