Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Skype-a-Thon: φέρνει κοντά μαθητές και καθηγητές από 100 χώρες

Το Εκπαιδευτικό Skype-a-Thon της Microsoft επιστρέφει για 4η φορά, φέρνοντας κοντά μαθητές και εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο και καλώντας τους σε ένα διαδικτυακό ταξίδι προκειμένου να ανοίξουν την καρδιά και το μυαλό τους και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

Μέσα από το Skype-a-Thon, μαθητές και δάσκαλοι ενθαρρύνονται να παρακολουθήσουν αυτό το ξεχωριστό διήμερο μαραθώνιο εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με στόχο να ταξιδέψουν και να διανύσουν εικονικά 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Από τη μια χώρα στην άλλη, οι συμμετέχοντες θα συνδεθούν, μέσω Skype, με άλλους συνταξιδιώτες τους προκειμένου να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις για θέματα γύρω από την κουλτούρα, την παράδοση, την ιστορία, την επιστήμη των υπολογιστών. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι τους θα ανακαλύψουν ομοιότητες και ενδιαφέρουσες διαφορές μεταξύ τους.

Το Skype-a-Thon υλοποιείται σε συνεργασία με το μη-κερδοσκοπικό οργανισμό WE –οργανισμό που στηρίζει φτωχές κοινότητες με ποιοτική εκπαίδευση – προσφέρουν στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν την ευγένεια, την καλοσύνη και την ανθρώπινη πλευρά τους.

Για κάθε 400 εικονικά χιλιόμετρα που διασχίζονται, το #MicrosoftEDU θα κάνει μια δωρεά, προκειμένου να παρέχει τους απαραίτητους πόρους σε λιγότερο τυχερά παιδιά, χρηματοδοτώντας τα πάντα, από την κατασκευή νέων αιθουσών και βιβλιοθηκών, έως προμήθειες για το σχολείο και εκπαίδευση δασκάλων για να παρέχουν ακόμα πιο ποιοτική και σωστή εκπαίδευση. Με τη συμμετοχή τους στα εικονικά ταξίδια, οι μαθητές θα βοηθήσουν άλλους μαθητές που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η Κοινότητα Εκπαιδευτικών της Microsoft έχει αφιερώσει μία ολόκληρη σελίδα στο επερχόμενο Skype-a-Thon που περιέχει πληροφορίες σχετικά με όλους τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους κάποιος μπορεί να συμμετάσχει, τον τρόπο που μπορεί να σχεδιάσει το δρομολόγιό του αλλά και να καταγράψει τα μίλια του, καθώς επίσης διαθέτει και μία εργαλειοθήκη για μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εργαλεία που θα βοηθούν τους συμμετέχοντες να διαδώσουν το έργο τους και να ενημερώσουν για τη συμμετοχή τους. Επιπλέον, βοηθά στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από αυτό το διήμερο event.

Παράλληλα, με κάθε κοινοποίηση πρέπει όλοι να κάνουν tag το @SkypeClassroom και να συμπεριλαμβάνουν τα #MicrosoftEDU & #skypeathon στο post τους. Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία θα μπορεί να αναδημοσιεύσει όλες τις κοινοποιήσεις και να στηρίξει τη συμμετοχή σας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις