Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στην εταιρεία Ancient Greek Sandals το “Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2014”

Στις 350.000 ευρώ ανέρχεται πλέον το συνολικό ποσό με το οποίο έχει ενισχύσει, τα τελευταία επτά χρόνια, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου την ελληνική νεανική επιχειρηματικότητα. Το ποσό αυτό έχουν μοιραστεί μετρητά σε επτά νέες επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα, αποδεικνύοντας έμπρακτα την πίστη του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου στις δυνατότητες των νέων δημιουργικών και καινοτόμων Ελλήνων επιχειρηματιών.

Ειδικότερα, εχθές Πέμπτη  20 Νοεμβρίου 2014 ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, στο πλαίσιο της επίσημης τελετής απονομής των Βραβείων Κούρος 2014 της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, ανακοίνωσε το νικητή για το “Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2014”.

Ο ιδρυτής της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation, απένειμε φέτος το έπαθλο των 50.000 ευρώ στους Νικόλα Μίνογλου και Χριστίνα Μαρτίνη της Ancient Greek Sandals. Η επιχείρηση, που έχει έδρα στα Οινόφυτα, δημιουργεί υψηλής ποιότητας δερμάτινα χειροποίητα αρχαιοελληνικά σανδάλια, χρησιμοποιώντας τις καλύτερες πρώτες ύλες.

Η Ancient Greek Sandals επιλέχθηκε από το Στέλιο Χατζηιωάννου για την άριστη ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί, καθώς και για το γεγονός ότι αποτελεί μια από τις λίγες ελληνικές εταιρείες που είναι σχεδόν αποκλειστικά εξαγωγικές. Από το 2011 που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα, η Ancient Greek Sandals έχει καταφέρει να αναδειχθεί στο εξωτερικό σε κορυφαίο fashionbrand συνώνυμο του αρχαιοελληνικού στιλ. Παράλληλα, το γεγονός ότι η επιχείρηση είναι απολύτως αυτοχρηματοδοτούμενη με μηδενικό δανεισμό, καθιστά την επιτυχία της ακόμα πιο εντυπωσιακή.

STELIOS HAJI-IOANNOU_702x336

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε σχετικά: “Για 7η συνεχή χρονιά επέλεξα  να στηρίξω πολλά υποσχόμενους νέους Έλληνες επιχειρηματίες με όραμα, δημιουργικότητα και καινοτόμες ιδέες που, σε μια τόσο δύσκολη οικονομική εποχή για την Ελλάδα, τολμούν και επιχειρούν στη χώρα τους, θέτοντας μακροπρόθεσμα σχέδια και στόχους. Όταν υπάρχει τόλμη και πίστη υπάρχουν και λύσεις και στις περιπτώσεις ειδικά των φετινών επιχειρήσεων που βρέθηκαν στο τελικό στάδιο, είναι εντυπωσιακή η διάθεση των νέων επιχειρηματιών να εξάγουν τα προϊόντα τους και να ενισχύσουν την εξωστρέφεια. Η Ancient Greek Sandals έχοντας μία δημιουργική ιδέα που βασίστηκε σε ένα βιώσιμο και υγιές επιχειρηματικό πλάνο, αφουγκράστηκε την αγορά, εξέλιξε την επιχείρησή της βλέποντας την να αναπτύσσεται και να καρποφορεί ακόμα και σε ένα άγονο επιχειρηματικό περιβάλλον. Τους αξίζουν συγχαρητήρια”.

Το Βραβείο, το οποίο θεσμοθετήθηκε από το Stelios Philanthropic Foundation σε συνεργασία με τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας, απονέμεται για 7η συνεχή χρονιά και έχει ως στόχο την υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Το Βραβείο απευθύνεται σε νέες / νέους έλληνες επιχειρηματίες μέχρι 40 ετών που διέκριναν την ευκαιρία, πήραν το ρίσκο και βρήκαν τον τρόπο να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα και να αναπτύξουν την επιχείρησή τους.

Σημειώνεται ότι πέρυσι, 2013, το Βραβείο απέσπασε η εταιρεία Nanobionic. Η επιχείρηση, είναι η μοναδική εταιρεία που έχει αναπτύξει τα πιο αποδοτικά πρωτοποριακά υφάσματα υψηλής τεχνολογίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις