Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

5th BlueGrowth Competition Demo Day

Σήμερα Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στην κεντρική σκηνή του θεάτρου o 5ος διαγωνισμός καινοτομίας «BlueGrowth Piraeus», εκεί που θα συναντηθούν οι καλύτερες startups της γαλάζιας οικονομίας.

Η διοργάνωση έχει εξελιχθεί και ωριμάσει, και αυτό φαίνεται και από τα μετρήσιμα αποτελέσματα καθώς και από τις διακρίσεις του «BlueGrowth Piraeus», τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ταυτόχρονα, ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών με υψηλού επιπέδου υποβαλλόμενες προτάσεις μας υπόσχεται μια ακόμη επιτυχημένη χρονιά.

Οι υποψήφιοι θα έχουν την τελευταία τους ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στην κριτική επιτροπή που αποτελείται από τους Συμβούλους του BlueGrowth και το κοινό. Οι νικητές θα κερδίσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και σε ένα ισχυρό δίκτυο ανθρώπων της μπλε οικονομίας, καθώς και ευκαιρίες διεθνούς δικτύωσης σε συνεργασία με κορυφαίους οργανισμούς και φορείς, με την υποστήριξη της Aephoria και του BlueGrowth.

Στόχος μας είναι η ημέρα μετά τον διαγωνισμό, να αποτελέσει την αρχή για μια νέα ιδέα, η οποία θα ενσαρκώνει την ουσία και το πραγματικό νόημα του BlueGrowth: αυθεντικότητα, δημιουργικότητα, καινοτομία και συνεργατικότητα. Η ομάδα του BlueGrowth, μαζί με την Aephoria και τη «δεξαμενή» Μεντόρων θα βρίσκεται στη διάθεση των συμμετεχόντων για οποιαδήποτε ανάγκη ή πρόκληση παρουσιαστεί. Δεσμευόμαστε να είμαστε παρόντες σε όλη τη διαδικασία μετατροπής της ιδέας- σπόρου σε ένα εδραιωμένο, δυνατό, μελλοντικό «παίκτη» της μπλε οικονομίας.

Όπως έχει αναφέρει ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά, Πέτρος Κόκκαλης, «το όραμα του «BlueGrowth» είναι να εμπνεύσει τη νέα γενιά των επιχειρηματιών να δημιουργήσουν μία βιώσιμη οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά ανάπτυξη στον χώρο της γαλάζιας οικονομίας».

Η πρωτοποριακή αυτή διαδικασία που αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με την Aephoria, καθιερώνει πλέον τον Πειραιά σε πρωτεύουσα της θαλάσσιας καινοτομίας και δημιουργεί μια «δεξαμενή σκέψης» για καινοτόμες πρωτοβουλίες νεοφυών επιχειρήσεων με διεθνή απήχηση.

Δημοσίευση Τρίτων

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις