Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο accelerator με ποσοστό αποδοχής λιγότερο από 1%!

Όλοι γνωρίζουμε τους περίφημους accelerators 500 Startups, Y Combinator και TechStars. Υπάρχει ακόμα ένας που είναι στην κορυφή της λίστας για διάφορους λόγους. Ένας εξ’ αυτών είναι το ποσοστό αποδοχής το οποίο είναι κάτω από το 1%!

O AngelPad έχει την έδρα του στο Σαν Φρανσίσκο και την Ν. Υόρκη, ιδρύθηκε το 2010 και τα τελευταία χρόνια είναι στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, μαζί με τα μεγάλα ονόματα του χώρου.

Στην ουσία  πρόκειται για ένα πρόγραμμα καθοδήγησης από τον Thomas Korte και την γυναίκα του Carine Magescas, οι οποίοι είναι οι founders του AngelPad. Φυσικά υπάρχει και το σχετικό VC με κεφάλαια 80 εκατ. δολαρίων το οποίο κάνει επενδύσεις Pre-Seed και Seed κυρίως σε πολύ επιλεγμένες ιδέες και ομάδες. Μέχρι σήμερα οι 140 ομάδες που έχουν περάσει από τον accelerator έχουν κάνει 23 Exits και έχουν σηκώσει 1,4 δισ. δολάρια και περιλαμβάνουν Startups όπως οι AllTrails, Paintzen και Boomtrain αλλά και τις Postmates, DroneDeploy και Pipedrive.

Ο Thomas Korte ήταν ένας από τους πρώτους 100 υπαλλήλους της Google, πριν ακόμα βγει στην αγορά η πλατφόρμα Adwords. Όπως αναφέρει σε σχετικό podcast, παρότι είχε εμπλακεί με τις επενδύσεις της Google, τον ενδιέφερε να δουλεύει περισσότερο με τους founders για να αναπτύξουν πετυχημένα την ιδέα τους.

Στο podcast στέκεται στις επιχειρηματικές προσπάθειες με τον/την σύντροφό σου, αναφέροντας ότι δεν ταιριάζει σε όλους αλλά εφόσον λειτουργήσει είναι “μαγικό”. Σε κάθε περίπτωση όμως προτείνει στους founders να μη βασίζονται στην φιλική σχέση μεταξύ τους αλλά να ελέγχουν και το κατά πόσο μπορούν να συνεργαστούν σαν συνεταίροι αλλά και να εξασφαλίζουν νομικά την εταιρεία τους σε περίπτωση που “τα σπάσουν”, κάτι που θα δώσει περισσότερη σιγουριά στους επενδυτές.

Σαν συμβουλή στους Angel Investors αναφέρει ότι οι επενδύσεις Pre-Seed έχουν υψηλό ρίσκο και το παράθυρο Exit είναι πολύ μακριά και αυτό συνήθως έρχεται μετά από πολλούς γύρους χρηματοδότησης.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο AngelPad δέχεται περίπου 4.000 αιτήσεις για κάθε κύκλο του, 200 Startups περνάνε στη πρώτη συνάντηση και από αυτές επιλέγονται 12! Περίπου το 40% των foudners προέρχονται εκτός Η.Π.Α. και επενδύονται από 120.000 έως 1.500.000 εκατ. δολάρια στις ομάδες με αντάλλαγμα 7% των μετοχών τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις