Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To Startupper “ανακρίνει” την Δάφνη Τσεβρένη της Clio Muse σε 90″

To Startupper βρέθηκε με την Δάφνη Τσεβρένη, co-Founder και Chief Commercial Officer της Clio Muse η οποία σε 90 δευτερόλεπτα μας μίλησε για τη νέα χρηματοδότηση από το Uni.Fund, τη συνεργασία με το Booking.com, αλλά και την επέκταση της Startup εταιρείας στο εξωτερικό.

Startupper: 4 χρόνια Clio Muse, πρώτος πελάτης, σήμερα

Δάφνη Τσεβρένη: Τον Οκτώβριο του 2012, γνωριστήκαμε ο Ανδρέας, ο Γιάννης κι εγώ σε ένα event επιχειρηματικότητας. Εκεί, ο Ανδρέας μοιράστηκε μαζί μας το όραμά του για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου πολιτιστικής κληρονομιάς. Έτσι, ξεκινήσαμε μαζί να σχεδιάζουμε την Clio Muse, που ξεκίνησε τότε ως μία εφαρμογή ξενάγησης για μουσεία και εκθέσεις.

Η Δάφνη Τσεβρένη, co-Founder και CCOτης Clio Muse!
Η Δάφνη Τσεβρένη, co-Founder και CCOτης Clio Muse!

Ο πρώτος πελάτης που μας εμπιστεύτηκε ήταν το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών Ίδρυμα Βούρου – Ευταξία το οποίο μας έδωσε την ευκαιρία να πειραματιστούμε και να αναπτύξουμε τη μεθοδολογία παρουσίασης πολιτιστικού περιεχομένου για τις ψηφιακές μας ξεναγήσεις.

Σήμερα, η Clio Muse αποτελεί μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης και διάθεσης θεματικών ψηφιακών ξεναγήσεων για μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και περιπάτους στην πόλη. Η πλατφόρμα έχει φιλοξενήσει μέχρι στιγμής περισσότερες από 130 ξεναγήσεις (διαθέσιμες σε επτά γλώσσες) για σημεία ενδιαφέροντος σε πέντε χώρες.

Έχουμε αναπτύξει στρατηγικές συνεργασίες για τη διανομή των ξεναγήσεων μας με παγκοσμίως γνωστά online ταξιδιωτικά γραφεία, online marketplaces ξεναγήσεων (π.χ. TripAdvisor, Viator, GetYourGuide), μουσεία, πολιτιστικούς φορείς και επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος.

Δείτε την συνέντευξη της Δάφνης Τσεβρένη και στο κανάλι του Startupper στο YouTube

Η ομάδα μας πλέον απαρτίζεται από 11 μέλη με ειδικότητες που καλύπτουν αντίστοιχα τις ανάγκες σε ανάπτυξη, βελτίωση και συντήρηση της τεχνολογίας, επιμέλειας περιεχομένου, πωλήσεων, μάρκετινγκ, γραφιστικών και υποστήριξης πελατών.

Startupper: Νέα χρηματοδότηση, που θα χρησιμοποιηθεί;

Δάφνη Τσεβρένη: Πρόσφατα λάβαμε χρηματοδότηση από το επενδυτικό σχήμα Uni.fund και το κεφάλαιο αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την εδραίωση της εταιρείας μας στην Ελλάδα αλλά και για την ανάπτυξή μας σε επιλεγμένους προορισμούς της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας.

Συγκεκριμένα, θα αναπτύξουμε θεματικές ηχητικές ψηφιακές ξεναγήσεις για αξιοθέατα αλλά και γειτονιές των προορισμών αυτών δίνοντας έμφαση στην ανάδειξη πρωτότυπου υλικού σχετικά με το πολιτιστικό τους περιεχόμενο.

Startupper: Booking.com συνεργασία ορόσημο, προς προέκυψε, προοπτικές

Δάφνη Τσεβρένη: Η συνεργασία μας με την Booking.com ξεκίνησε λίγο πριν την εκκίνηση της φετινής τουριστικής σεζόν, όπου οι ξεναγήσεις μας συμπεριλήφθηκαν στις επιλεγμένες εμπειρίες για την Αθήνα, που προωθεί η Booking.com στους πελάτες της.

Επιπλέον τον προηγούμενο μήνα, κερδίσαμε και το 2ο βραβείο πανευρωπαϊκά στον διαγωνισμό καινοτομίας Booking Cares Lab που διεξήχθη στο Άμστερνταμ για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη μεγάλων αστικών κέντρων με πρωτοβουλία της Booking.com.

Έτσι, με την υποστήριξη της Booking.com και του Δήμου του Άμστερνταμ, αναπτύσσουμε ήδη θεματικές ξεναγήσεις που έχουν ως στόχο την μετάδοση της κουλτούρας των κατοίκων της πόλης στους επισκέπτες της.

Η Δάφνη Τσεβρένη με τους συνιδρυτές της Clio Muse και μερικά μέλη της 11μελούς ομάδας!
Η Δάφνη Τσεβρένη με τους συνιδρυτές της Clio Muse και μερικά μέλη της συνολικά 11μελούς ομάδας!
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις