Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ανεβαίνουν οι ψηφιακές συναλλαγές στην Ελλάδα

Οι ψηφιακές συναλλαγές είναι αυτές που θα κυριαρχήσουν τα αμέσως επόμενα χρόνια όχι μόνον διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα, αναφέρει σε σχετικό άρθρο το EMEAgr, επικαλούμενο επιτελικό στέλεχος της αγοράς.

Σε κάθε περίπτωση στην Ελλάδα, παρά την αλματώδη ανάπτυξη γενικότερα των συναλλαγών μέσω πλαστικού και ψηφιακού χρήματος, υπολειπόμαστε ακόμη σημαντικά σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρώπης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των συναλλαγών που πραγματοποιούνται ανά κάτοικο με κάρτες πληρωμών ανέρχεται σε 110, όταν στην Ευρωζώνη είναι 240 ανά κάτοικο, δηλαδή στο 45% – 50% του μέσου όρου της Ευρωζώνης, με τις εκτιμήσεις να συγκλίνουν ότι θα συνεχιστεί η ανοδική τάση χρήσης τόσο του πλαστικού χρήματος όσο και των ψηφιακών πληρωμών.

Κυρίαρχο μέσο το κινητό τηλέφωνο

Το κανάλι που θα κυριαρχήσει στον τραπεζικό τομέα είναι το mobile banking. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο αριθμός των ενεργών πελατών mobile banking στην Ελλάδα αυξήθηκε στο 1,2 εκατ. στα μέσα του 2018 από 600.000 πελάτες μόλις δύο χρόνια πριν.
Ο αριθμός των εγχρήματων συναλλαγών ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια στα μέσα του 2018 από 7,4 εκατ. δυο χρόνια πριν, ενώ η αξία τους προσέγγισε τα 3 δισ. ευρώ από 2,5 δισ. ευρώ.

Εκρηκτική ανάπτυξη γνωρίζει και ο αριθμός των POS που δέχονται πληρωμές ανέπαφα καθώς σήμερα ξεπερνούν τα 650.000 από μόλις 150.000 το 2014, με το 90% περίπου δέχεται πληρωμές ανέπαφα, δηλαδή πληρωμές και μέσω κινητών τηλεφώνων.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις η ανάπτυξη συναλλαγών μέσω πλαστικού και ψηφιακού χρήματος θα συνεχιστεί παράλληλα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι την στιγμή που το ψηφιακό χρήμα θα κυριαρχήσει σταδιακά σε όλες τις διεθνείς αγορές.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις