Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η crypto-assets Bakkt της Intercontinental Exchange σηκώνει 182 εκατ. δολάρια!

Σε περίπτωση που το όνομα Intercontinetal Exchange (ICE) δεν σας λέει κάτι, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για την μητρική εταιρεία του New York Stock Exchange, μεταξύ άλλων χρηματιστηρίων αξιών, με τζίρο 5 δισ. δολαρίων.

Η Bakkt ιδρύθηκε το 2018 από το ICE με στόχο να γίνει το πρώτο χρηματιστήριο αξιών κρυπτονομισμάτων και ειδικά Bitcoin με πλήρη κανονιστική κάλυψη για θεσμικούς φορείς, επενδυτές αλλά και εμπόρους.

Αν και ήταν στα σχέδια η προσφορά υπηρεσιών μέχρι το τέλος του 2018 ωστόσο οι απαραίτητες εγκρίσεις έχουν μεταθέσει τη λειτουργία της Bakkt για το 2019. Μεταξύ των υπηρεσιών που θα προσφέρει η Fintech θα είναι και η φυσική αποθήκευση των κρυπτονομισμάτων, εκτός από την αγορά και την πώληση.

Η ρυθμιστική κάλυψη θα έρθει μέσω της Commodity Futures Trading Commision (CFTC) ενώ οι επενδυτές περιλαμβάνουν τις Boston Consulting Group, CMT Digital, Eagle Seven, Galaxy Digital μεταξύ άλλων.

Βέβαια το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι η Bakkt συνεργάζεται με την Microsoft και την Starbucks για το “ιερό δισκοπότηρο” των κρυπτονομισμάτων το οποίο δεν είναι άλλο από την σύνδεσή τους με τις πληρωμές στον πραγματικό κόσμο, χωρίς να είναι απαραίτητη η διαμεσολάβηση από τις εταιρείες καρτών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις