Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H VW διαγράφει την επένδυση 300 εκατ. δολαρίων στην Gett

Σύμφωνα με πληροφορίες του Der Spiengel η VolksWagen προτίθεται ή έχει ήδη διαγράψει την επένδυση που έχει κάνει στην Ισραηλινή εταιρεία εύρεσης ταξί σε app, Gett, ύψους 300 εκατ. δολαρίων.

H ισραηλινή Gett ιδρύθηκε το 2010 και λειτουργεί σε πάνω από 100 πόλεις στο Ισραήλ, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο ενώ στη Ν. Υόρκη λειτουργεί σαν Juno, μετά από την σχετική εξαγορά, αλλά με εξαιρετικά μικρό μερίδιο αγοράς.

Ο ανταγωνισμός στις εφαρμογές εύρεσης ταξί σε app είναι τεράστιος μια από τη μια πλευρά έχουμε τα μεγαθήρια Uber, Didi Chuxing και Lyft και από την άλλη τις αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες αναπτύσσουν τις δικές τους υπηρεσίες μεταφορών, μέσα στις οποίες περιλαμβάνεται και η εύρεση ταξί σε app.

Φυσικά υπάρχουν και μικρότεροι παίκτες όπως η MyTaxi με μεγάλη παρουσία στην Ευρώπη, αλλά και στην Νότια Αμερική με την δική μας Beat, η εσθονική Taxify, η Cabify η οποία είναι ένας αντίπαλος της Beat στην N. Αμερική, η Careem στην Μ. Ανατολή κ.α.

Η πληροφορίες από την VW αναφέρουν ότι η Gett δεν κατάφερε να αυξήσει τα μεγέθη της και να ανταγωνιστεί τους μεγάλους παίκτες, με την αξία της να έχει μειωθεί στα 16 εκατ. Ευρώ. Αντιλαμβανόμαστε ότι αν ισχύουν όλα αυτά η Gett δεν θα μπορέσει να σηκώσει χρήματα στο μέλλον και μπαίνει σε περιπέτειες. Από την άλλη αυτή η κίνηση είναι κάπως “περίεργη” μια και μόλις τον περασμένο Ιούνιο η VW συμμετείχε στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης ύψους 80 εκατ. δολαρίων.

Η VW έχει ήδη καταστρώσει την στρατηγική της για τις μετακινήσεις του μέλλοντος μέσω της θυγατρικής MOIA, με ένα ηλεκτρικά οχήματα που θα προσφέρουν υπηρεσίες μεταφορών, ενώ θα συνεργαστεί με την Intel και την Mobileye για μια νέα υπηρεσία αυτόνομων οχημάτων ταξί στο Ισραήλ μάλιστα.
Περιττό να αναφέρουμε ότι η Gett δεν βρίσκεται πουθενά μέσα σε αυτά τα σχέδια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις