Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Johnson & Johnson επενδύει 20+798 εκατ. δολάρια στην Locus Bioscience Inc

H Johnson & Johnson ανακοίνωσε την πρόθεση της να επενδύσει άμεσα 20 εκατ. δολάρια και επιπλέον 798 εκατ. δολάρια σε μελλοντικές επενδύσεις, στην Locus Bioscience Inc, μια startup που ειδικεύεται στην χρήση της γενετικής τεχνολογίας Crispr, με στόχο την καταπολέμηση της αντίστασης του οργανισμού στα αντιβιοτικά.

Η Locus χρησιμοποιεί την τεχνολογία Crispr-Cas3 έναντι της ευρύτερα διαδεδομένης Cripr-Cas9 για την καλύτερη απορρόφηση του οργανισμού των ισχυρών αντιβιοτικών και την εξάλειψη των στοιχείων που προκαλούν αντίσταση σε αυτή τη δράση. Αν το Cas9 λειτουργεί με λεπτεπίλεπτο τρόπο αφαιρώντας προσεκτικά τμήματα του DNA και αντικαθιστώντας τα με άλλα προκειμένου να “χτίσει” την άμυνα του οργανισμού, το Cas3 λειτουργεί με την διακριτικότητα αλυσοπρίονου, αφαιρώντας ολοκληρωτικά το κύτταρο που έχει το πρόβλημα.

Αυτού του τύπου η τεχνολογία μπορεί να υποκαταστήσει τα πολύ ισχυρά αντιβιοτικά τα οποία όμως διακρίνονται και από πολύ ισχυρές παρενέργειες. Μια αντιβακτιριδιακή θεραπεία στοχευμένη στο DNA των προβληματικών κυττάρων, μπορεί να αφαιρέσει μόνο τα κύτταρα που έχουν το πρόβλημα και τον ιό, αφήνοντας άθικτα τα περιβάλλοντα κύτταρα που δεν έχουν πρόβλημα. Όπως δήλωσε ο Paul Garofolo, CEO της Locus “Μας επιτρέπει να πάρουμε την πλατφόρμα Crispr-Cas3 και ν την επεκτείνουμε και να την εξελίξουμε για να πολεμήσουμε την αντιβιοτική ασπίδα”.

Η Johnson & Johnson θα επενδύσει άμεσα 20 εκατ. δολάρια στην Locus και προτίθεται να δώσει άλλα 798 εκατ. δολάρια σε πιθανές μελλοντικές εξελίξεις στον τομέα καθώς και τις πληρωμές δικαιωμάτων, υποχρεώσεων της εταιρείας και εξέλιξης προϊόντων.

Η Locus σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα επενδυθέντα κεφάλαια σε κλινικές δοκιμές για θεραπείες στοχευμένες σε δύο παθογόνα βακτήρια τα οποία συνδέονται με αντιστάσεις σε αντιβιοτικά για παθήσεις του πνεύμονα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις