StartUpper

Εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα στην υγεία από το NBG Business Seeds, ΕΚΤ και EIT Health

Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών ημερίδα με επίκεντρο τις καινοτόμες εταιρείες στον τομέα της Υγείας στο πλαίσιο του 9ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος ΝΒG Business Seeds σε συνεργασία με EIT Health Hub που συντονίζει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT) στην Ελλάδα.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η ομάδα του Σπύρου Αρσένη από το NBG Business Seeds μαζί με τον Γιώργο Μέγα από το ΕΚΤ και το EIT Health ενώ η παρουσίαση των ομάδων έγινε από τον συνάδελφο Κώστα Τσαούση.

Εκτός από τις ομάδες του διαγωνισμού, στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ερευνητές του ΕΚΤ, ο partner του Metavallon Γιώργος Καραντώνης, η εκπρόσωπος του Big Pi Εύη Χατζηανδρέου, ο Γιώργος Δαφούλας εκπρόσωπος του e-Trikala και ο Νίκος Παπαδόπουλος επικεφαλής της δομής υποδοχής Startups της Εθνικής Τράπεζας και Διευθυντής του καταστήματος στην Αγγελοπούλου.

Την ημερίδα άνοιξε ο Τάσος Μάνος, CEO της εταιρείας PD Neurotechnology, η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα NBG Business Seedsπαρουσιάζοντας την πετυχημένη πορεία αλλά και τα εμπόδια που συνάντησε στην ανάπτυξη, παραγωγή και πώληση συστημάτων και συσκευών που συνδυάζουν αισθητήρες και ευφυείς αλγορίθμους για την υποστήριξη ασθενών με κινητικές διαταραχές.

Παρουσίαση έκαναν οι ομάδες:

Dragamis, με την Κωνσταντία Ζαρκογιάννη και την Μαρία Αθανασίου, με ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι για την εκπαίδευση των παιδιών και εφήβων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1.

Snabbmed, με τον Γιώργο Τσομίδη και τον Ανδρέα Νεάρχου, με μια πλατφόρμα επικοινωνίας ιατρών και ασθενών.

e-M.C.S., με τον Δημήτρη Λουκά και τη Μαρία Καλαγκμπόρ, με μια πλατφόρμα εύρεσης και διασύνδεσης ιατρών, ασθενών, κλινικών με ειδικευμένα διαγνωστικά κέντρα.

AidPlex, με τον Χάρη Γερεμτζέ και τον Δημήτρη Μουστάκα, η ομάδα των φοιτητών από τη Θεσσαλονίκη και το OK!Thess η οποία αναπτύσσει ένα νάρθηκα από ειδικό πλαστικό.

AsthmaFit, με τον Χριστόδουλο Σπαγκάκα και τον Αλεκ Αλεξόπουλο, με μια πλατφόρμα ενημέρωσης για περιβαλλοντολογικές συνθήκες που ευνοούν το άσθμα.

Όλοι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην ανάγκη όλο και περισσότεροι ερευνητές να εισέρχονται στην επιχειρηματική διερεύνηση του αντικειμένου τους, κάτι που κάνει με επιτυχία η ομάδα του ερευνητή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Γιώργου Σκρέτα, με την Spinoff που έχει δημιουργηθεί να ασχολείται με την εμπορική εκμετάλλευση φαρμακευτικών μορίων για σπάνιες και ανίατες ασθένειες.

Ο Γιώργος Μέγας από το ΕΚΤ, επικεφαλής του EIT Health Hub μαζί με τη Christina Pascual και τον Νίκο Μανιαδάκη αναφέρθηκαν στα προγράμματα και τους διαγωνισμούς του ΕΙΤ Health για τις Startups αλλά και για τις πρωτοβουλίες του Enterprise Europe Network.
Θα αναφερθούμε αναλυτικά σε αυτές σε επερχόμενο θέμα αλλά και σε όλα τα νέα εργαλεία χρηματοδοτήσεων για επιχειρήσεις.

Η επόμενη εκδήλωση από το NBG Business Seeds θα γίνει τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου με αντικείμενο τη αγροδιατροφή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις