Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς “επιστρέφει” και τιμάται στην Interamerican

H INTERAMERICAN συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια παρουσίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων που θα αναπτυχθούν κατά το 2019 για την επέτειο, οι μέτοχοι και η εταιρεία τίμησαν τον Δημήτρη Κοντομηνά.

Η INTERAMERICAN ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιανουάριο του 1969, ως η πρώτη αμιγώς ασφαλιστική εταιρεία Ζωής στην Ελλάδα. Υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κοντομηνά η INTERAMERICAN αναπτύχθηκε ραγδαία, κατακτώντας τις πρώτες θέσεις στην αγορά. Πέρασε στην ιδιοκτησία της ACHMEA, του μεγαλύτερου συνεταιριστικού ασφαλιστικού οργανισμού στην Ευρώπη, το 2001.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: “Η ACHMEA προσέθεσε στην εταιρεία την αξία της εμπειρίας δύο και πλέον αιώνων στις Κάτω Χώρες, με δυναμική δραστηριότητα ειδικότερα στον τομέα των ασφαλίσεων υγείας. Αυτά τα στοιχεία αποτελούν μια ισχυρή βάση εντυπωσιακού μετασχηματισμού της INTERAMERICAN σήμερα, με προοπτική τη βιώσιμη ανάπτυξη και με μοχλούς την τεχνολογία, την καινοτομία και την προωθημένη οργανωτική δομή“.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς εξήρε ως κορυφαία αξία για την INTERAMERICAN, διαχρονικά, τους ανθρώπους της. Όπως και το 2001 κατά την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό, υπογράμμισε ως βασικό γνώμονα της απόφασής του για τη μεταβίβαση της εταιρείας στον Ολλανδικό οργανισμό την εξασφάλιση του μέλλοντος της INTERAMERICAN, με όρους ανάπτυξης σε ένα περιβάλλον που αλλάζει ταχύτατα, διεθνώς και τοπικά.

Ως οικοδεσπότης ο Willem van Duin, Πρόεδρος της μητρικής ACHMEA, που ταξίδεψε στην Ελλάδα αποκλειστικά για την εκδήλωση, σκιαγράφησε τηn ηγετική προσωπικότητα του τιμώμενου ενώ την εκδήλωση προλόγισε ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ο οποίος επεσήμανε πως είναι η κατάλληλη στιγμή να αναγνωριστεί το πολύ ισχυρό όραμα του δημιουργού της, που ξεπερνούσε τα ελληνικά σύνορα και να τον τιμήσει η INTERAMERICAN γι’ αυτό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις