Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέος κύκλος για το πρόγραμμα PRAKSIS Business Coaching Center

Το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρηματικότητας PRAKSIS Business Coaching Center τρέχει για άλλη μια χρονιά και θα παραμείνει ανοικτό για αιτήσεις μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2019.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ανθρωπιστική οργάνωση PRAKSIS με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Citi Foundation ως μέρος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας Pathways to Progress, δέχεται αιτήσεις συμμετοχής για τον νέο κύκλο. Το πρόγραμμα προσφέρει, εντελώς δωρεάν, εξατομικευμένη επιχειρηματική συμβουλευτική, coaching και εκπαιδευτικά σεμινάρια σε ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με το επιχειρείν στην Ελλάδα.

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, ολοκληρώθηκε ο 10ος κύκλος του προγράμματος με τη συμμετοχή 30 νέων και υφιστάμενων επιχειρήσεων. Στην Τελετή Λήξης παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο κ. Αιμίλιος Κυριάκου, Citi Country Officer Ελλάδος, Κύπρου & Μάλτας, ο κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκης, Γενικός Διευθυντής της Oriflame και ο κ. Paul Kidner, Γενικός Διευθυντής του The People’s Trust.

Οι ομάδες του 10ου κύκλου
  • Filofron: Eshop με εκλεκτά ελληνικά προϊόντα.
  • Billagi: Ρούχα υψηλής ποιότητας από ανακυκλωμένο πολυεστέρα.
  • MKE Textiles: Design και παραγωγή αξεσουάρ από ελληνικό μετάξι.
  • Blacklight: Ομάδα ατόμων με προβλήματα όρασης που θέλει να κάνει τα εμπορικά καταστήματα φιλικά για τα τυφλά άτομα.
  • Kidlexia Language Lab: Εκμάθηση ξένων γλωσσών σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.
  • Playrooms: Χώρος διασκέδασης βασισμένοι σε επιτυχημένα τηλεοπτικά παιχνίδια.
  • Pireaus Local: Online οδηγός για τον Πειραιά.
  • CVBrain: Πλατφόρμα HR για junior στελέχη που συνδυάζει το βιογραφικό με ψυχομετρικά εργαλεία.

Η Ντίνα Βαρδαραμάτου, πρόεδρος της PRAKSIS, δήλωσε: «Στα 5 χρόνια που η PRAKSIS υλοποιεί το πρόγραμμα, έχει οδηγήσει στην ίδρυση περισσότερων από 80 νέων επιχειρήσεων και 200 θέσεων εργασίας» και συμπλήρωσε: «Από τα πιο βασικά και καινοτόμα χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι η εξατομικευμένη προσέγγιση, καθώς ανταποκρίνεται ξεχωριστά στις ανάγκες και τους στόχους κάθε επίδοξου επιχειρηματία, παρέχοντας τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία που εκείνος χρειάζεται. Το Business Coaching Centre αντικατοπτρίζει τις αρχές της PRAKSIS που εστιάζουν στις δυνατότητες και δεξιότητες κάθε ατόμου ξεχωριστά και στην προληπτική ταυτότητα των προγραμμάτων της”.

Ο Αιμίλιος Κυριάκου, Citi Country Officer Ελλάδος, Κύπρου & Μάλτας, συνεχάρη τους συμμετέχοντες στον 10ο κύκλο του προγράμματος και μεταξύ άλλων, τους προέτρεψε να θέσουν ως πρώτη προτεραιότητα τους πελάτες τους. «Τοποθετείστε τον πελάτη σας στο κέντρο όλων όσων κάνετε και προσπαθείτε συνεχώς να γίνεστε καλύτεροι» δήλωσε και συμπλήρωσε: «H απάντηση του Ιδρύματος Citi στην παγκόσμια πρόκληση της ανεργίας είναι η ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων και η οικοδόμηση επιχειρηματικής νοοτροπίας.  Και σήμερα, με μεγάλη χαρά βλέπω εδώ μπροστά μου, νέους επιχειρηματίες έτοιμους να ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις τους, ως ένα ζωντανό παράδειγμα της θετικής συμβολής της παγκόσμιας πρωτοβουλίας Pathways to Progress, του Ιδρύματος Citi στην προσπάθεια για οικοδόμηση επιχειρηματικής νοοτροπίας και στη χώρα μας».

Το PRAKSIS Business Coaching Center απευθύνεται σε όλους όσοι θέλουν να ασχοληθούν με το επιχειρείν στην Ελλάδα και θέλουν να προετοιμαστούν σωστά ώστε να δημιουργήσουν μία βιώσιμη επιχείρηση.
Για ένα διάστημα 4 μηνών, προσφέρονται διαδοχικές εξατομικευμένες συναντήσεις με επιχειρηματικούς συμβούλους, business coach και συμμετοχή σε σεμινάρια επιχειρηματικότητας που γίνονται σε συνεργασία με διακεκριμένους φορείς όπως Citi, Deloitte, Oriflame, Hellenic American College, ΚΕΜΕΛ, The People’s Trust, μεταξύ άλλων.

Περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση συμμετοχής θα βρείτε στο praksis.gr/bcc ή καλώντας στο 210 5205200. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις