Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Η νεολαία που καινοτομεί”: Εκδήλωση για την διατροφή στην Πάτρα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει την πρώτη εκδήλωση του κύκλου “Η νεολαία που καινοτομεί” εκτός Αθήνας και συγκεκριμένα στη Πάτρα, στις 21 Φεβρουαρίου, στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών.

Η πρώτη εκδήλωση επανεξετάζει μια κεντρική πτυχή της ευεξίας, την υγεία με τις τρεις προσκεκλημένες, διακεκριμένες στη Γαλλία και την Ελλάδα στον χώρο της έρευνας και της καινοτομίας στη διατροφολογία, να παρουσιάζουν τις πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα αυτό.

Οι τρεις επιστήμονες θα προσεγγίσουν διαδοχικά ουσιαστικές διαστάσεις της σχέσης μας με τα τρόφιμα:

«Είναι η κοιλιά ο δεύτερος εγκέφαλός μας; Τι είναι αυτά τα βακτήρια που ζουν μέσα μας;»
Η Sophie Yvon, ερευνήτρια του μικροβιώματος, πτυχιούχος του Εθνικού Ινστιτούτου Αγροτικής Έρευνας (INRA), μας προτείνει ένα ταξίδι στην καρδιά των σπλάχνων μας, στο οχυρό των σωθικών μας, για να συναντήσουμε το εντερικό μικροβίωμα και να μάθουμε πώς να το φροντίζουμε έτσι ώστε να διαφυλάσσουμε την ισορροπία του.

«Πώς μας βοηθά η διατροφή στην πρόληψη και την καταπολέμηση των ασθενειών;»
Η Φωτεινή Λάμαρη, ερευνήτρια στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, θα πάρει τη σκυτάλη παρουσιάζοντάς μας τον αντίκτυπο που έχει η διατροφή στην υγεία. Με βάση τις έρευνές της θα εξηγήσει πώς η κατανάλωση ορισμένων προϊόντων επηρεάζει την υγεία και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών.

«Τι είναι οι βιοδείκτες και πώς μας βοηθούν να παρακολουθούμε τον αντίκτυπο της διατροφής στο σώμα μας;»
Η Αίγλη Κορφιάτη, συνιδρύτρια της startup InSyBio, ειδικός στην πληροφορική και στους αλγορίθμους, θα παρουσιάσει την τεχνολογία των βιοδεικτών που έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία της με αφετηρία έρευνες πάνω στο ριβονουκλεϊκό οξύ (RNA). Αυτή η βιολογική μέτρηση μας δίνει όντως τη δυνατότητα να παρακολουθούμε πολύ στενά τον αντίκτυπο της διατροφής στο σώμα μας σε χρόνο ρεκόρ..

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις