Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Deloitte προσέλαβε 15 νέους προγραμματιστές από το Code School της Θεσσαλονίκης

Η Deloitte Ελλάδος ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του πρώτου Deloitte Code School στη Θεσσαλονίκη για απόφοιτους πληροφορικής και νέους προγραμματιστές. Μετά το πέρας της δωρεάν εκπαίδευσης τεσσάρων εβδομάδων πάνω σε θέματα τεχνολογίας αιχμής, 15 από τους 22 συνολικά συμμετέχοντες προσλήφθηκαν στο δυναμικό της εταιρείας.

Οι συμμετέχοντες στο Deloitte Alexander Competence Center’s Code School, είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν μία ολιστική εικόνα σχετικά με διάφορες γλώσσες προγραμματισμού και frameworks, εμπλουτίζοντας τις θεωρητικές τους γνώσεις με μία πρακτική εμπειρία επαγγελματικού επιπέδου.

Βασικά πεδία εκπαίδευσης αποτέλεσαν οι γλώσσες προγραμματισμού Java και C#, παρουσιάσεις γύρω από το software engineering, διαλέξεις και πρακτική εξάσκηση σε cloud platforms, εστιάζοντας στα Amazon Web Services και στην CRM πλατφόρμα Salesforce.

Η επιλογή των συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις. Αρχικά αξιολογήθηκαν βιογραφικά 130 υποψηφίων, ενώ στη δεύτερη φάση κλήθηκαν σε συνέντευξη περισσότεροι από 60 από αυτούς, οι οποίοι πέρα από την διεξαγωγή της συνέντευξης υποβλήθηκαν και σε online test ώστε να αξιολογηθεί το επίπεδο των τεχνικών τους γνώσεων.

Στη συνέχεια επιλέχθηκαν 22 άτομα τα οποία έλαβαν μέρος στο Deloitte Code School. Από τους 22 συνολικά συμμετέχοντες, προσλήφθηκαν 7 οι οποίοι εργάζονται για το τμήμα Salesforce και οι υπόλοιποι 8 στο τμήμα System Integration της Deloitte στο Alexander Competence Center.

Περισσότεροι από 10 διαφορετικού επαγγελματικού και ακαδημαϊκού background εκπαιδευτές, στελέχη πολυεθνικών εταιρειών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, καθώς και 6 βασικοί ομιλητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθοδήγησαν τους μαθητευόμενους για τρεις εβδομάδες, προετοιμάζοντας τους για την τέταρτη εβδομάδα του Code School, κατά την οποία οι συμμετέχοντες, χωρισμένοι σε ομάδες, κλήθηκαν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ένα project προσομοίωσης σε πραγματικές εργασιακές συνθήκες, με τη χρήση cloud τεχνολογιών (AWS).

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ως εκπαιδευτές και ομιλητές, συμμετείχαν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Sheffield International Faculty και του City College κ. Ελευθεράκης, ο Βαγγέλης Γκορίλας Διευθυντής Λύσεων Εταιρικών πελατών στην Vodafone Ελλάδας, ο Κώστας Βασιλείου Πρόεδρος της  eduACT, διοργανωτής της πρόκλησης της NASA στην Ελλάδα και σύμβουλος της Deloitte, ενώ τέλος, στο πρόγραμμα συμμετείχαν και Salesforce experts από την Deloitte Digital της Ιταλίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις