Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς νικήτρια στο Ελληνικό σκέλος του παγκόσμιου διαγωνισμού “CFA Institute Research Challenge”

Η Ελληνική Ένωση CFA (CFA Society Greece) ανακοινώνει πως η ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς αναδείχτηκε νικήτρια του ελληνικού σκέλους του φετινού CFA Institute Research Challenge. Η νικήτρια ομάδα θα ταξιδέψει στη Ζυρίχη, όπου στις 10-11 Απριλίου 2019 θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό της περιοχής EMEA (Europe, Middle East and Africa), με απώτερο στόχο μια θέση στον Παγκόσμιο τελικό που θα διεξαχθεί στην Νέα Υόρκη, στις 25 Απριλίου 2019.

Το CFA Institute Research Challenge είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός Πανεπιστημίων στην «Ανάλυση Εταιρειών και Μετοχών» που διοργανώνεται από το CFA Institute σε συνεργασία με τις τοπικές ενώσεις CFA, με στόχο την ανάλυση μιας εισηγμένης εταιρείας, με τον ίδιο τρόπο που αυτή προσεγγίζεται από επαγγελματίες αναλυτές.

Στον ελληνικό διαγωνισμό, για την φετινή χρονιά, συμμετείχαν οχτώ (8) ομάδες από τα ακόλουθα οκτώ (8) Πανεπιστήμια:

• Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
• Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
• Πανεπιστήμιο Αιγαίου
• Πανεπιστήμιο Πειραιώς
• ALBA Graduate Business School
• Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
• Πάντειον Πανεπιστήμιο
• Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Οι ομάδες των φοιτητών παρέδωσαν σε ειδικούς βαθμολογητές μια ανάλυση που αφορούσε την εταιρεία «Όμιλος Εταιρειών ΟΤΕ», με σύσταση αγοράς, πώλησης ή διακράτησης της μετοχής της, ενώ πραγματοποίησαν και αναλυτική παρουσίαση της πρότασής τους σε κριτική επιτροπή αποτελούμενη από επαγγελματίες του χώρου των επενδύσεων και της χρηματοοικονομικής στην Ελλάδα.

Τη νικήτρια ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς απαρτίζουν οι κ.κ Χρήστος Γκιτέρσος, Μάκης Δραγάτσης, Μάρκος Ζώρζος, Κωνσταντίνος Μαμάης και Γιάννης Σταμάτης, με ακαδημαϊκούς υπεύθυνους της ομάδας τους κκ. Δημήτριο Κυριαζή και Εμμανουήλ Τσιριτάκη και μέντορα τον κ. Σταμάτη Δραζιώτη, CFA.

Ο τελικός πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις