Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνεργασία Novoville με τον Δήμο Αθηναίων

Σε πρόσφατη εκδήλωση παρουσιάστηκε η νέα εφαρμογή επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων με τους δημότες η οποία έχει δημιουργηθεί από την Novoville.

Η Novoville είναι μια Startup με Έλληνες founders και έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο η οποία ασχολείται με το GovTech και την επικοινωνία των δημοτικών αρχών με τους κατοίκους της πόλης. Ιδρύθηκε το 2016 από τον Φώτη Ταλαντζή και τον Ηρακλή Μπουραντά και μετράει ήδη 45 συνεργασίες με δήμους εντός και εκτός Ελλάδας. H Novoville έχει πάρει χρηματοδότηση Seed από Uni.Fund, VentureFriends, PJ Tech Catalyst και το IQbility αλλά και το Public VC του Ηνωμένου Βασιλείου, με τον ποσό να μην έχει ανακοινωθεί.

Η τελευταία προσθήκη είναι ο Δήμος της Αθήνας με τον Γιώργο Καμίνη να δηλώνει: “Για πρώτη φορά η Αθήνα έχει στη διάθεση της ένα κοινό και ανοιχτό σημείο αναφοράς των ζητημάτων της πόλης. Έχουμε πλέον δεδομένα για τα πιο σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην καθημερινότητα τους, έχουμε δεδομένα για την απόκριση των υπηρεσιών του δήμου. Πλέον η διοίκηση του δήμου ξέρει, με μετρήσιμο τρόπο, πού η πόλη πονάει περισσότερο, τι ενδιαφέρει περισσότερο τους πολίτες“.

Οι πολίτες ζητούν την προσοχή και εμείς τους δίνουμε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τους φορείς της εξουσίας. Η κεντρική ιδέα για την εφαρμογή αυτή είναι να φέρνουμε κοντά όλες τις δυνάμεις τις πόλεις, από τους πολίτες μέχρι τον ιδιωτικό τομέα και όλοι να δρουν συμμετοχικά» συνέχισε.

H εφαρμογή είναι ήδη σε λειτουργία και σύμφωνα με τον Φώτη Ταλαντζή έχει διευθετήσει 22.500 αιτήματα, υπάρχουν 614 αιτήματα σε εκκρεμότητα και έχουν εξοικονομηθεί 720 ώρες εργασίας από το Δήμο ενώ έχουν μειωθεί κατά 35% οι κλήσεις προς τον τηλεφωνικό αριθμό 1595.
Στις μελλοντικές εκδόσεις θα προσφέρεται η δυνατότητα πραγματοποίησης και πληρωμών που σχετίζονται με τον Δήμο μέσω της εφαρμογής

Οι δημότες μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις