Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα ισραηλινά VCs διπλασιάζουν τα επενδυτικά κεφάλαια το 2018

30 νέα VCs ιδρύθηκαν στο Ισραήλ το 2018 κάτι που έφερε μεγάλη αύξηση στα χρήματα που σήκωσε γενικά η αγορά σύμφωνα με τελευταία έρευνα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε από την εταιρεία IVC σε συνεργασία με το δικηγορικό γραφείο Gross, Kleinhendler, Hodak, Halevy, Greenberg & Co. (GKH), με ένα ποσό 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων να συγκεντρώνεται κυρίως από αυτά τα 30 VCs, όταν το 2017 τα επενδυτικά κεφάλαια που αντλήθηκαν από 18 εταιρείες ήταν 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια βάζοντας το Ισραήλ ψηλά στη σχετική παγκόσμια λίστα.

Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που αντλήθηκαν από επενδυτικά κεφάλαια το 2018 ήταν από μεγάλου και μεσαίου μεγέθους εταιρείες (1,2 δισεκατομμύρια και 645 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα) όπως τις Glilot, Vintage, StageOne, State of Mind, Pontifax, Vertex και TLV Partners – με πιο ενεργές τις δύο τελευταίες- ωστόσο αξιοσημείωτη είναι η δραστηριότητα των 11 μικρών VCs οι οποίες έκαναν ρεκόρ συγκεντρώνοντας συνολικά 609 εκατομμύρια δολάρια, ενώ 10 πολύ μικρές εταιρείες συγκέντρωσαν 120 εκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρία με την μεγαλύτερη άντληση κεφαλαίων το 2018 ήταν αυτή του Yair Schindel, aMoon με lead επενδυτή τον Marius Nacht, συνιδρυτή της Check Point ο οποίος ενώνοντας τις δυνάμεις του με την επενδυτική τράπεζα Credit Suisse επένδυσε 250 εκατομμύρια δολάρια, βοηθώντας έτσι την aMoon να συγκεντρώσει το συνολικό ποσό των 660 εκατομμυρίων δολαρίων – ως μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες στο Ισραήλ με έμφαση το HealthTech.

Το μέσο ποσό που που συγκέντρωσε κάθε εταιρεία ήταν 85 εκατομμύρια δολάρια, ενώ χωρίς τον πολύ υψηλό γύρο χρηματοδότησης της aMoon, το μέσο ποσό θα ήταν μόλις 50 εκατομμύρια δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις