Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ομάδες του προγράμματος “Accelerate Greece”

Το «Accelerate Greece» είναι ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης για νέους επιχειρηματίες, που στοχεύει στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα με την οικοδόμηση της επόμενης γενιάς επιτυχημένων ελληνικών νέων τεχνολογικών startups βοηθώντας τις εταιρείες να επιταχύνουν την ανάπτυξή τους.

Το πρόγραμμα προσφέρει σε εταιρείες τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στο Orange County της California και να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα διάρκειας μιας εβδομάδας, που θα τους επιτρέψει να αποκτήσουν εικόνα του διεθνούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Μέσω εργαστηρίων, breakout sessions, καθοδήγησης και συναντήσεων με επενδυτές, το πρόγραμμα εφοδιάζει τους επιχειρηματίες με όλα τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να πετύχουν στο κλάδο τους. Επιπλέον, λόγω της τοποθεσίας του, το πρόγραμμα φέρνει τους νέους επιχειρηματίες σε επαφή με κάποιους από τους σημαντικότερους επενδυτές παγκοσμίως στο τομέα της τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο Κτήριο Eureka, τον incubator της Ergo Capital, το οποίο προσφέρει ένα χώρο εργασίας στις startups, καθώς και την επιτάχυνση και στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία θα καλύψει τα αεροπορικά κόστη όσο και τα έξοδα διαμονής των τριών ελληνικών startups που θα συμμετάσχουν στο φετινό «Accelerate Greece»:

Pobuca, έχει αναπτύξει ένα CRM λογισμικό που προσφέρει καίριες λύσεις σε brands και retailers χρησιμοποιώντας τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης.
Deliverback, μια ηλεκτρονική υπηρεσία, η οποία παραδίδει αντικείμενα που έχουν ξεχαστεί σε ξενοδοχεία, πίσω στους ιδιοκτήτες τους.
Fighthoax.com, παρέχει γρήγορη, αξιόπιστη και ποιοτική ανάλυση ειδήσεων για ΜΜΕ και επιχειρήσεις.

Αξίζει εξίσου να αναφερθεί πως η BioCoS, μία από τις 3 ελληνικές startups που συμμετείχαν στο περσινό «Accelerate Greece», κατέλαβε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 10 πολλά υποσχόμενες εταιρείες στο Eureka Fest 2018.

Η Corinne Mentzelopoulos, Μέλος τους Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε: «Πιστεύω ότι η Ελλάδα χρειάζεται, περισσότερο από ποτέ, μια νέα γενιά επιχειρηματιών. Η Ελληνική Πρωτοβουλία είναι μοναδική στην υποστήριξη και ενίσχυση νέων ταλαντούχων Ελλήνων που επιθυμούν να προωθήσουν τις επιχειρήσεις τους εντός και εκτός της χώρας. Ως Ελληνο-Γαλλίδα επιχειρηματίας και κόρη επιχειρηματία, ξέρω από πρώτο χέρι τι χρειάζεται κανείς για να γίνει επιχειρηματίας και πόσο δύσκολο είναι να πετύχει. Η πίστη και η υποστήριξη αυτής της νέας γενιάς επιχειρηματιών μέσω προγραμμάτων όπως το «Accelerate Greece» είναι κάτι μοναδικό και ένα ωραίο παράδειγμα Ελλήνων να βοηθούν άλλους Έλληνες».

Ο Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε: «Στην Ελληνική Πρωτοβουλία είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το «Accelerate Greece». Το «Accelerate Greece» αποτελεί μία μοναδική πρωτοβουλία που προάγει διεθνώς την καινοτομία και την ελληνική επιχειρηματικότητα. Επίσης, είναι σημαντικό για εμάς, γιατί ταυτίζεται με έναν από τους ιδρυτικούς σκοπούς μας, που είναι η σύνδεση και η συνεργασία ανάμεσα στις ελληνικές κοινότητες σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ο Peter Polydor, Διευθύνων Σύμβουλος της Ergo Capital και ιδρυτής του Accelerate Greece, δήλωσε: «Το Accelerate Greece είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας να διαμορφώσουν τόσο τις δεξιότητες τους όσο και το δίκτυο που χρειάζονται, προκειμένου να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα, ενώ προσπαθούν να δραστηριοποιηθούν σε όλο τον κόσμο. Χάρη στην υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και των συνεργατών μας, το πρόγραμμα είναι δωρεάν για τις εταιρείες. Χωρίς αυτούς, δεν θα ήταν δυνατό για τις startups να έρθουν στην ομάδα μας στην Καλιφόρνια και να «επιταχυνθούν». Όλοι μαζί, μπορούμε!».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις