Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα δομή για τη στήριξη των ΜμΕ στα επιμελητήρια όλης της χώρας

Μια νέα δομή με σκοπό την ενδυνάμωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δημιουργείται με νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Πρόκειται για τη σύσταση ενός δικτύου υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στα κατά τόπους επιμελητήρια της χώρας, οι στόχοι και οι κεντρικοί άξονες του οποίου συζητήθηκαν την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 σε συνάντηση των θεσμικών φορέων που συμμετέχουν στη δομή.

Το δίκτυο αυτό θα τελεί υπό την αιγίδα μιας επιτελικής δομής την οποία συγκροτούν εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), και αποτελεί μια σύγχρονη μορφή συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που διασφαλίζει την ευελιξία, τον έλεγχο, την εγκυρότητα και τη συνέχεια της δράσης.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η δομή έρχεται να καλύψει ένα θεσμικό κενό, καθώς στοχεύει στον πυρήνα των αναγκών της επιχειρηματικής βάσης της χώρας, παρέχοντας επεξεργασμένη πληροφορία και εξειδικευμένες υπηρεσίες προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την πραγματοποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη των επενδυτικών τους σχεδίων. Η πληροφόρηση θα παρέχεται κεντρικά, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, και συγχρόνως οι άμεσα ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα μπορούν να ενημερώνονται και σε τοπικό επίπεδο από σημεία φυσικής παρουσίας της δομής στους νομούς.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) θα αναλάβει την ανάπτυξη της κεντρικής ψηφιακής πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα παρέχονται, με οργανωμένο τρόπο, πληροφόρηση και υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις