Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα στην πανεπιστημιακή έρευνα

Το Uni.Fund, με την υποστήριξη του HEInnovate, διοργανώνει την εκδήλωση με θέμα “Entrepreneurship in Higher Education and Research Commercialization” την ερχόμενη Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 στο Ίδρυμα Μποδοσάκη στη Λ. Αμαλίας.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιάσει την τρέχουσα κατάσταση, τις βέλτιστες πρακτικές και τα επιτυχημένα παραδείγματα από το ελληνικό ερευνητικό και επιχειρηματικό οικοσύστημα και να δείξει πώς το εργαλείο HEInnovate μπορεί να υποστηρίξει τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην αξιολόγηση και την ανάπτυξη του επιχειρηματικού και καινοτόμου χαρακτήρα του εκπαιδευτικού τους περιβάλλοντος.

Το HEInnovate αναπτύχθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνεργασία με το φόρουμ LEED του ΟΟΣΑ και είναι ένα εργαλείο αυτοαξιολόγησης για ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να διερευνήσουν το επιχειρηματικό και καινοτόμο δυναμικό τους.

Το εργαλείο βοηθά τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα να προσδιορίσουν την τρέχουσα κατάσταση τους και ως εκ τούτου τους πιθανούς τομείς δράσης, λαμβάνοντας υπόψη το τοπικό και εθνικό τους περιβάλλον.
Ο ιστότοπος της HEInnovate παρέχει επίσης μελέτες περιπτώσεων, ιστορίες χρηστών και άλλα υλικά που δίνουν ιδέες, καθοδήγηση και έμπνευση για την αποτελεσματική διαχείριση των θεσμικών και πολιτιστικών αλλαγών.

Το online εργαλείο αυτοαξιολόγησης είναι ελεύθερα διαθέσιμο στη διεύθυνση: www.heinnovate.eu.

Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης και να εγγραφείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις