Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Novoville: Νέα χρηματοδότηση 1,2 εκατ. λιρών με τη συμμετοχή και διεθνών επενδυτών!

Νέα χρηματοδότηση, ύψους 1,2 εκατ. λιρών εξασφάλισε η Novoville οποία πρόσφατα βραβεύθηκε ως μια από τις 10 κορυφαίες Startups της Ευρώπης, στον τομέα του Government Technology στο πλαίσιο του European GovTech Summit, στο Παρίσι. Σημειώνεται πως για τη νέα χρηματοδότηση σας είχε ήδη προϊδεάσει το StartupperGr από τις 29 Μαρτίου.

Στο νέο γύρο η Novoville, έλαβε κεφάλαια από το βρετανικό fund Beacon Capital, το VentureFriends, το UniFund , το iQbility, καθώς επίσης και τους υφιστάμενους μετόχους PJ Tech Catalyst, που αρχικά είχε χρηματοδοτήσει την Startup εταιρεία και φυσικά το Public Group International.

Τα νέα κεφάλαια, αλλά, αλλά και και οι νέοι επενδυτές εκτιμάται πως θα βοηθήσουν τη Novoville να αναπτύξει περαιτέρω την πλατφόρμα και τα προϊόντα της καθώς και να εδραιώσει την παρουσία της στη Μ. Βρετανία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα η Novoville συνεργάζεται ήδη με 45 Δήμους σε 4 Ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Αθηναίων, ενώ έχει ήδη περισσότερους  από 150.000 χρήστες.

Ο Φώτης Ταλάντζης και ο Ηρακλής Μπουραντάς, συνιδρυτές της Novoville, δήλωσαν: Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ολοκληρώσαμε αυτό το γύρο χρηματοδότησης και έχουμε την εμπιστοσύνη και υποστήριξη σημαντικών  Βρετανών  και  Ελλήνων επενδυτών για τα επόμενα βήματά μας σε νέες αγορές στην Ευρώπη”.

Ο Ίων Τσάκωνας, CEO του PJ Tech Catalyst Fund της Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε: “Από την πλευρά του PJ Tech Catalyst, του πρώτου θεσμικού επενδυτή της Novoville, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που συνεργαζόμαστε με μια μεγάλη ομάδα επενδυτών, ώστε να συνεχίσουμε την υποστήριξη στο όραμα των ιδρυτών να φέρουν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση ποιο κοντά στους πολίτες σε όλη την ΕΕ”.

Ο Σωτήρης Παπαντωνόπουλος-Μαντόπουλος, Partner του Uni.Fund, δήλωσε: “H Novoville αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο της συμμετοχής και αλληλεπίδρασης των πολιτών με τον δήμο τους, προσθέτοντας αξία τόσο στους ίδιους όσο και τους Δήμους. Χαιρόμαστε πολύ που είμαστε μέρος αυτής της προσπάθειας”.

Η πλατφόρμα της Novoville

Η Novoville δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να βελτιώσουν την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών και να απλουστεύσουν την επικοινωνία με τους Δημότες τους μέσα από σύγχρονα ψηφιακά κανάλια.

Ειδικότερα, η πλατφόρμα Novoville περιλαμβάνει μια πλειάδα από διεπαφές που περιλαμβάνουν μια δωρεάν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, εφαρμογές για τις ιστοσελίδες των δήμων και chatbots. Αυτά επιτρέπουν στους πολίτες να υποβάλλουν αιτήσεις, να αναφέρουν ζητήματα καθημερινότητας, να εκφράζουν την άποψη τους σε διαβουλεύσεις, να ενημερώνονται άμεσα για σημαντικά θέματα του Δήμου τους και να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές πληρωμές, διευκολύνοντας έτσι σημαντικά τη διάδραση τους με το Δήμο. Παράλληλα, οι Δήμοι έχουν πρόσβαση σε μια σουίτα διαδικτυακών εργαλείων και πλήθος ζωντανών στατιστικών στοιχείων και δεδομένων που τους επιτρέπει να λαμβάνουν στοιχειοθετημένες αποφάσεις και να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους Δημότες τους, εξοικονομώντας παράλληλα σημαντικούς πόρους.

Το όραμα της Novoville

Όραμα της Novoville είναι να βοηθήσει τους Δήμους και τις τοπικές κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να ψηφιοποιήσουν τις υπηρεσίες τους, να λειτουργούν πιο οικονομικά και να απλοποιήσουν την επικοινωνία τους με τους δημότες κάθε φορά που αυτοί χρησιμοποιούν τις δημοτικές υπηρεσίες.

Η Novoville ανακηρύχτηκε πρόσφατα ως μια από τις 10 κορυφαίες Startups της Ευρώπης στον τομέα του Government Technology κατά τη διάρκεια του European GovTech Summit που έλαβε χώρα στο Παρίσι τον Δεκέμβριο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις