MedInfoBook: Ένας ολοκληρωμένος ψηφιακός φάκελος και προσωπικός βοηθός υγείας!

Η εταιρεία λογισμικού Computer Solutions παρουσίασε πρόσφατα μια πλατφόρμα ολιστικής διαχείρισης των προσωπικών μας δεδομένων υγείας, το MedInfoBook, για εύκολη πρόσβαση σε αυτή τόσο στην επαφή μας με τους ιατρούς όσο και με τα διαγνωστικά κέντρα!

Το MedInfoBook είναι ένα app υγείας η οποία προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα δημιουργίας Προσωπικού Φακέλου Υγείας (Personal Health Records -PHR), στον οποίον μπορεί να έχει πρόσβαση ανά πάσα στιγμή όπου και αν βρίσκεται.
Με άλλα λόγια το MedInfoBook είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα άμεσα προσβάσιμη αποκλειστικά από τον χρήστη της, ή από οποιονδήποτε άλλον εκείνος επιλέγει, και απόλυτα ασφαλής όσον αφορά στα προσωπικά δεδομένα του χρήστη, καθώς χρησιμοποιεί πλήρως κρυπτογραφημένα συστήματα και στα οποία δεν έχουν πρόσβαση ούτε και οι ίδιοι προγραμματιστές της εταιρείας.

Ειδικότερα οι ομιλητές επεσήμαναν ότι στο MedInfoBook ο κάθε χρήστης μπορεί να συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με την υγεία του: Ημερομηνίες και αποτελέσματα των τσεκ-απ του, των αιματολογικών και άλλων ιατρικών εξετάσεών του, μαστογραφίες, καρδιογραφήματα, κ.λπ., φαρμακευτικές αγωγές που ακολούθησε για κάποια προβλήματα υγείας του παρελθόντος, διευθύνσεις και τηλέφωνα των θεραπόντων γιατρών του, εμβόλια που έκανε ο ίδιος και τα μέλη της οικογένειάς του, και γενικά όλες τις πληροφορίες του ιατρικού του ιστορικού, καθώς και των οικείων του.
Όπως επίσης αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, με τον τρόπο αυτόν δεν θα χρειάζεται πλέον να απομνημονεύει τις παραπάνω πληροφορίες, ούτε να χάνει τον χρόνο του, ψάχνοντας στα συρτάρια του για να τις βρει, κάθε φορά που τις χρειάζεται, κάθε φορά που ένα πρόβλημα υγείας κάνει την εμφάνισή του και επιβάλλει την αναζήτησή τους.


Επιπλέον με την εφαρμογή MedInfoBook, ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύει και πληροφορίες που δεν έχει ο γιατρός του αλλά του είναι χρήσιμες, όπως για παράδειγμα η καθημερινή άσκηση, οι διατροφικές συνήθειες, στην περίπτωση διαβητικών τα επίπεδα γλυκόζης, στην περίπτωση υπέρτασης τις εκάστοτε μετρήσεις, κ.ά.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στην εφαρμογή “ζει” και ο ψηφιακός βοηθός medi, o οποίος επικοινωνεί με τον χρήστη και τον ενημερώνει αρχικά για διάφορα θέματα που αφορούν τη προσωπική του υγεία αλλά και για επερχόμενες εξετάσεις και ραντεβού ενώ στο κοντινό μέλλον θα υπάρχει διασύνδεση με διάφορα οικοσυστήματα συσκευών προσωπικής άσκησης και υγείας με φορετές συσκευές.

Παράλληλα με το app MedInfoBook υπάρχει η δυνατότητα άμεσης σύνδεσης με παρόχους υγείας για τη λήψη και αποθήκευση των αποτελεσμάτων οποιασδήποτε ιατρικής εξέτασης, και ταυτόχρονα η πληροφορία αυτή να μοιράζεται με όποιον επιλέξει ο χρήστης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και φυσικά με ιατρούς. Ήδη τρέχουν οι πρώτες συνεργασίες με επιλεγμένα διαγνωστικά κέντρα με τον αριθμό τους να αυξάνεται τους επόμενους μήνες.

Τέλος, όπως ανάφερε ο Σπύρος Παζιάνας, Vice President COO της Computer Solution, στόχος της εταιρείας είναι το MedInfoBook να γίνει το σημείο αναφοράς στη διαχείριση προσωπικών ιατρικών δεδομένων αλλά και ένας χρήσιμος σύμβουλος υγείας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις