Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Weengs: Νέα επένδυση Α’ Γύρου ύψους 6,5 εκατ. λιρών

Η αγγλική Startup logistics για E-Shops, Weengs, με Έλληνες founders, ανακοίνωσε επένδυση Α’ γύρου ύψους 6,5 εκατ. λιρών. Στην επένδυση ηγήθηκε η Oxford Capital με τους υπάρχοντες επενδυτές VentureFriends, Local Globe και Cherry Ventures να συμμετέχουν επίσης.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2015 από τον Αλέξανδρο Χριστοδούλου και τον Γρηγόρη Ζωντανό με τον Pier Ronzi να μπαίνει αργότερα στην ιδρυτική ομάδα και να αναλαμβάνει τη θέση του CEO.
Η Weengs έχει την έδρα της στο Λονδίνο και προσφέρει αποστολές πακέτων κυρίως από πωλητές του Ebay και Amazon, αλλά και άλλα E-Shops, στους αγοραστές.
Οι υπηρεσίες της Weengs καλύπτουν την παραλαβή των προϊόντων από το κατάστημα ή το σπίτι του πωλητή καθημερινά, τα οποία πακετάρονται στις εγκαταστάσεις της και ακολούθως αποστέλλονται στους πελάτες μέσω συνεργαζόμενων εταιρειών μεταφορών.

Προφανώς η εταιρεία στόχευσε με επιτυχία το κύμα των μεσαίων και μεγάλων πωλητών των Ebay και Amazon οι οποίοι έχουν την επιλογή με την Weengs να προσφέρουν σαφώς πιο επαγγελματικές υπηρεσίες αποστολής, χωρίς να απασχολούνται οι ίδιοι ή άλλο προσωπικό, με την Startup να παρουσιάζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία έτη.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει μετακομίσει σε νέες μεγαλύτερες αποθήκες με το προσωπικό να φτάνει τα 70 άτομα! Συνεργάζεται με 400 πωλητές και μέχρι σήμερα έχει αποστείλει 500.000 παραγγελίες.
Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για νέες αποθήκες και επέκταση σε ακόμα περισσότερες περιοχές με τον στόχο να είναι να μπορεί να εξυπηρετεί 15.000 αποστολές κάθε μέρα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις