Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

9ο Open Coffee Heraklion: “Τεχνολογία και επιβίωση”

Το 9ο Open Coffee Heraklion πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου στα κεντρικά της Παγκρήτιας Τράπεζας προσελκύοντας το ενδιαφέρον πάνω από 100 συμμετεχόντων.

Δύο αμιγώς τεχνολογικές εταιρείες, μοιράστηκαν με το κοινό τις ιστορίες τους και τις εμπειρίες που έχουν αποκομίσει από την μέχρι τώρα πορεία τους. Ενώ, μετά το διάλειμμα, τη σκυτάλη πήρε η παρουσίαση ενός “οδηγού επιβίωσης για startups” και ενός προγράμματος acceleration.

Ευάγγελος Παππάς, Founder & CSO | RTsafe
Ο Βαγγέλης άνοιξε, θα έλεγε κανείς, την ψυχή του στο κοινό! Μίλησε όχι μόνο για τις υπηρεσίες που παρέχει η RTsafe, αλλά και για όλη την πορεία της από τη στιγμή που ήταν ακόμα μία ιδέα σε ένα κομμάτι χαρτί, τους διαγωνισμούς που συμμετείχαν, την προσέγγιση και εύρεση επενδυτών, μέχρι και σήμερα που αποτελεί μια επιχείρηση άκρως καινοτόμα. Μοιράστηκε όλα εκείνα τα “μυστικά” που μπορούν να διαμορφώσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για μία startup. Η RTsafe με λίγα λόγια είναι μια δεμένη ομάδα, με χαμηλό προφίλ, οι οποία προσφέρει μία αναμφίβολα μοναδική λύση στον ιατρικό κόσμο που το αντικείμενο του είναι ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα υγείας, ο καρκίνος.

Βαγγέλης Αντωνιάδης, Co-Founder & CEO | Cytech
Το κοινό ανυπομονούσε να ακούσει για την πορεία επιτυχίας της Cytech. Ο Βαγγέλης από την άλλη είχε πολλούς λόγους να σταθεί περισσότερο σε όλα εκείνα τα pain points μιας τεχνολογικής εταιρείας και πώς αυτά μπορούν να ξεπεραστούν, παρά στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της εταιρείας του. Ένα από αυτά τα σημεία είναι και η ανάπτυξη προϊόντων/ υπηρεσιών που προκύπτουν μέσα από την αλληλεπίδραση με τους πελάτες, παρατηρώντας τις ανάγκες και τα προβλήματά τους. Μίλησε ακόμη για το μέλλον της Cytech κι όλα όσα ετοιμάζουν. Οι διοργανωτές του Open Coffee Heraklion βρίσκονται υπό σκέψη να προσκαλέσουν τον Βαγγέλη σε ένα από τα επόμενα Fuckup Nights Heraklion, έπειτα από την live εκδήλωση ενδιαφέροντος του ίδιου!

Αλέξανδρος Νούσιας, Country Director | Envolve Entrepreneurship
Υπάρχουν 21 σημεία κλειδιά για την επιβίωση μιας startup. 21 σημεία που πρέπει να προσέξει τι θα κάνει και τι δεν θα κάνει! Ο Αλέξανδρος παρουσίασε όλα αυτά τα dos & don’ts συγκεντρώνοντας τα σε ένα super περιεκτικό “Startup Survival Guide”. Μέσα από την πολύχρονη εμπειρία του στον οργανισμό του Envolve Entrepreneurship και τις εκατοντάδες επιχειρηματικές ιδέες που έχει αξιολογήσει στο Envolve Award Greece, ο Αλέξανδρος είναι ο πλέον κατάλληλος για να δώσει συμβουλές σε νέους επίδοξους επιχειρηματίες.

Μαρία Κοκίδου, Content & Innovation Strategist | Found.ation
Η Μαρία ανέλυσε τις κύριες αιτίες απόρριψης των startups στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων είναι τα revenue streams και το business mode, αλλά και το μέγεθος της αγοράς που απευθύνονται. Έδωσε, όμως, και όλους τους τρόπους με τους οποίους μια startup μπορεί να διεκδικήσει επιτυχώς χρήματα σε έναν κύκλο χρηματοδότησης. Μας παρουσίασε το χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΙΤ DIGITAL, το οποίο απευθύνεται σε ιδέες σχετικές με την τεχνολογία που βρίσκονται στο αρχικό τους στάδιο. Μπορεί να παρέχει χρηματοδότηση έως και 15,000 ευρώ, αλλά και υποστήριξη μέσω mentoring και networking. Αιτήσεις για το πρόγραμμα θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 5 Μαΐου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις