Αφιέρωμα στις 17 semifinalist ομάδες του MITEF Greece Startup Competition 2019, Μέρος 2ο

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, το Startupper.gr σε συνεργασία με το MIT Enterprise Forum Greece σας παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στις 17 semifinalist ομάδες του MITEF Greece Startup Competition 2019 που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Ιούλιο.

Να σημειώσουμε ότι υπήρξαν μερικές αποχωρήσεις από τον διαγωνισμό μια και δεν εκπλήρωσαν τα κριτήρια συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Μπορείτε να βρείτε το πρώτο μέρος του αφιερώματός μας εδώ.

Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος παρουσιάζουμε τις υπόλοιπες ομάδες του General Track στις οποίες τέθηκαν οι ίδιες ερωτήσεις.

Growth Mindset

Aριστερά προς δεξιά: Πάντζιαρος Αλέξης, Νατσβλισβίλι Άννα, Τζιάβα Αγγελική, Ζητουνιάτης Αθανάσιος.

Ιδέα / επιχειρηματική πρόταση / λύση
To «Entrepreneurship for Kids» είναι ένα οχτάμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά 8 έως 15 ετών με στόχο τη μετάδοση soft skills υπό το πρίσμα του επιχειρηματικού τρόπου σκέψης. Όλο το πρόγραμμα είναι παιχνιδοποιημένο και βασίζεται σε ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό σενάριο όπου τα παιδιά μετατρέπονται από μέλη της ομάδας σε υποψήφιους εργαζομένους που αναλαμβάνουν τη δημιουργία ενός προϊόντος αφού πρώτα περάσουν από τη σχετική εκπαίδευση.
Μέσα από το «Entrepreneurship for Kids» τα παιδιά έρχονται σε επαφή με ένα βιωματικό τρόπο μάθησης που βασίζεται σε ένα συνεχές παιχνίδι μυστηρίου. Παρατηρείται πρακτική εκμάθηση και εφαρμογή των soft skills της ομαδικότητας- συνεργασίας, της διαχείρισης χρόνου, της επικοινωνίας, της στοχοθεσίας, της αισθητικής και της αξιολόγησης ενός προϊόντος. Επιπλέον, τα παιδιά, στο τέλος του προγράμματος, αντιλαμβάνονται πως η αποτυχία είναι μία επιπλέον προσέγγιση της επιτυχίας με βάση τη θεωρία του growth mindset. Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία να ενισχύουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες, τη ευέλικτή τους σκέψη, να βρίσκουν τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις ανάλογα με την περίσταση, να τολμούν να ρισκάρουν και το σημαντικότερο…όταν πέφτουν να ξανασηκώνονται πιο δυνατοί!

Προβλήματα που επιλύετε / έμπνευση για ιδέα
Θεωρούμε πως σε μία εποχή όπως η σημερινή που τα παιδιά βομβαρδίζονται από πληροφορίες και επιλογές μάθησης, ψυχαγωγίας κτλ. είναι σημαντικό να αποκτήσουν τα soft skills εκείνα που θα τους βοηθήσουν να ξεχωρίσουν ποιες επιλογές ταιριάζουν περισσότερο στους ίδιους, τους κάνουν αποδοτικότερους και πιο ευτυχισμένους. Επιπλέον, μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος τα παιδιά διαλέγουν οι ίδιοι το προφίλ της μάθησής τους μετατρέποντας την προσέγγιση της εκπαίδευσής τους από δασκαλοκεντρική σε μαθητοκεντρική και έχοντας ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του προγράμματος μέσω της συνεχούς ανατροφοδότησης που παρέχουν.

Η βασική ιδέα για τη δημιουργία του εκπαιδευτικού προγράμματος «Entrepreneurship for Kids» που αποτελεί το βασικό προϊόν της εταιρείας Growth Mindset ήταν μία… χρονομηχανή. Συγκεκριμένα, σκεφτήκαμε αν μπαίναμε σε μια χρονομηχανή και γυρίζαμε το χρόνο πίσω πόσο διαφορετικές αποφάσεις θα παίρναμε ως μαθητές, ως υποψήφιοι φοιτητές και αργότερα ως υποψήφιοι εργαζόμενοι αν μπορούσε κάποιος να μας μιλήσει για την αξία των soft skills και της ευεργετικής δύναμης της αποτυχίας.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα – milestones
To πρόγραμμα «Entrepreneurship for Kids» πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι σε πιλοτική μορφή για να γίνει testing του προϊόντος αλλά και αναπροσαρμογή βάσει του feedback των B2C πελατών μας. Φέτος, αποκτήσαμε τους πρώτους B2B πελάτες (Τρία Ιδιωτικά Σχολεία) καθώς το προϊόν μας απευθύνεται πλέον σε Εκπαιδευτικούς Φορείς και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Επίσης, τα τμήματα (3 τμήματα) μαθητών σε δικό μας χώρο (Β2C) συνεχίζονται με σκοπό την καλύτερη ανάπτυξη του προϊόντος «Entrepreneurship for Kids» αλλά και τη δημιουργία νέων. Επιπλέον, το νέο σχολικό έτος 2019-2020 το πρόγραμμα «Entrepreneurship for Kids» θα επεκταθεί στην Αθήνα αλλά και στην Κύπρο.
Τέλος, έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία θα φιλοξενεί το digital προϊόν με το οποίο θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα online και θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση και επικοινωνία τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτές αλλά και οι εκπαιδευτικοί φορείς από όπου και αν βρίσκονται.

Γιατί συμμετέχετε στο διαγωνισμό και τι περιμένετε
Θεωρούμε πως η συμμετοχή μας στο διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition είναι μία πολύτιμη ευκαιρία για εμάς να παρακολουθήσουμε σεμινάρια από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες, να μπορούμε να έχουμε άμεση πρόσβαση σε μέντορες που μπορούν με τις συμβουλές και την εμπειρία τους να επηρεάσουν καθοριστικά την ανάπτυξη της εταιρίας μας και να δημιουργήσουμε πιθανές συνέργειες με άλλες εταιρείες.
Αυτό που περιμένουμε από το διαγωνισμό είναι να μπορέσουμε να εντοπίσουμε και να διορθώσουμε τα λάθη μας ώστε να προχωρήσουμε γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα την επιχειρηματική στρατηγική μας και να δυναμώσουμε το δίκτυό μας μέσω νέων γνωριμιών που θα συμβάλλουν στην ποιοτική ενίσχυση του προϊόντος μας.

Aidplex

Αριστερά προς δεξιά: Κωνσταντίνος Παρασκευάς (CTO), Χάρης Γερεμτζές (CoFounder), Δημήτρης Μουστάκας (CoFounder).

Ιδέα / επιχειρηματική πρόταση / λύση
Η AidPlex έχει ως στόχο να παρέχει τις καλύτερες δυνατές λύσεις στα ορθοπεδικά προβλήματα, όπως κατάγματα, σκολίωση αλλά και προβλήματα στήριξης. Αυτό το πετυχαίνει φέρνοντας νέα σχέδια αλλά και υλικά στον χώρο της Υγείας.

Προβλήματα που επιλύετε / έμπνευση για ιδέα
Η όλη ιδέα προέκυψε βλέποντας συμφοιτητές μας με κατάγματα, οι οποίοι φορούσαν νάρθηκες βαρείς που τους δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα στην καθημερινή τους ζωή. Σχεδόν έχουμε φτάσει στο 2020 και δεν έχει υπάρξει ακόμα αντίστοιχη πρόοδος στην ορθοπεδική σε σχέση με άλλους κλάδους της τεχνολογίας και η AidPlex είναι εδώ για να το αλλάξει αυτό!

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα – milestones
Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο των κλινικών δοκιμών. Με την επιτυχημένη διεξαγωγή τους θα αποδείξουμε στην ιατρική κοινότητα την αποτελεσματικότητα του νάρθηκα μας, επιτρέποντάς με αυτό τον τρόπο να εισέλθουμε στην αγορά της Υγείας.
Επιπρόσθετα, η συνέχιση της κατοχύρωσης της πνευματικής μας ιδιοκτησίας είναι ένα από τα milestones που θα επικεντρωθούμε το επόμενο διάστημα.

Γιατί συμμετέχετε στο διαγωνισμό και τι περιμένετε
Είμαστε χαρούμενοι για την συμμετοχή μας στο MIT Enterprise Forum. Τα οφέλη για μια επιχείρηση που συμμετέχει σε αυτό τον διαγωνισμό είναι πολλά. Η ομάδα της AidPlex έδωσε βάση στα εβδομαδιαία σεμινάρια καθώς και στη υποστήριξη που δόθηκε μέσω μεντόρων του δικτύου. Βέβαια υπάρχoυν και έπαθλα, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για τα πρώτα βήματα κάθε εταιρείας. Όμως πολλές φορές η σωστή αντίληψη και οργάνωση της επιχειρηματικής ιδέας είναι σημαντικότερη από κάποιο χρηματικό έπαθλο.

Solmeyea

Βασίλης Στενός. CEO

Ιδέα / επιχειρηματική πρόταση / λύση
Μέσα από τη solmeyea εστιάζουμε στην παραγωγή πρωτεΐνης και άλλων συμπληρωμάτων διατροφής για ζώα, αξιοποιώντας τμήματα του ελεύθερου αέρα και μειώνοντας κατά πολύ το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα. Η ιδέα αυτή ξεκίνησε ως μετεξέλιξη της μεταπτυχιακής μου έρευνας όπου είχα την τύχη να συναναστραφώ με τον Καθηγητή Klaus Lackner, έναν από τους πιο αναγνωρισμένους παγκοσμίως επιστήμονες αναφορικά με τη δέσμευση του Διοξειδίου του άνθρακα.

Προβλήματα που επιλύετε / έμπνευση για ιδέα
Η solmeyea έρχεται να προτείνει μια εναλλακτική, καθόλα ασφαλή λύση παραγωγής πρωτεΐνης κατάλληλη για τη διατροφή των ζώων, ώστε να συνεισφέρει στη γεωμετρικά αυξητική τάση για πρωτεΐνη παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία μας αποσκοπεί να βοηθήσει τις κτηνοτροφικές μονάδες, να εξασφαλίσουν τους απαραίτητους όγκους αγροτικών σιτηρεσίων ανώτερης διατροφικής και ποιοτικής αξίας. Έτσι η solmeyea συμβάλλει ουσιαστικά στη μείωση, αν όχι εξάλειψη, των διατροφικών ανωμαλιών των ζώων, στην απρόσκοπτη, ομαλή και αδιάλειπτη παραγωγική διαδικασία και ανάπτυξη τους με στόχο την ελαχιστοποίηση χρήσης επιπλέον φαρμάκων αλλά και λοιπών χημικών σκευασμάτων.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα – milestones
Έπειτα από συμμέτοχες κ διακρίσεις σε διαγωνισμούς (GreenTech Challenge by NTUA), (Reload Greece) workshops, mentoring sessions & (StartUpNowForum, StartUpNowAcademy, StartUpNowGate) boot camps αλλά και κερδίζοντας την προσοχή κ αμέριστη βοήθεια από ένα μοναδικά για τα ελληνικά δεδομένα σχεδιασμένο acceleration program όπως είναι το MIT Enterprise Forum Greece είμαστε στην ευχάριστη θέση να στήνουμε την πρωτότυπη γραμμή παραγωγής περιορισμένης κλίμακος σε μέγεθος εργαστηρίου. Παράλληλα είμαστε στη διαδικασία διασφάλισης των πνευματικών δικαιωμάτων που απορρέουν από τις συντονισμένες προσπάθειες της ομάδας μας. Ενώ παράλληλα επεκτείνουμε τις ερευνητικές μας ομάδες σε 2 επιπλέον χώρες της ΕΕ, επιπλέον των συμμετοχών μας σε διεθνή και εθνικά ερευνητικά consortia.

Γιατί συμμετέχετε στο διαγωνισμό και τι περιμένετε
Ο εν λόγω MIT Enterprise Forum Greece διαγωνισμός χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης, αίγλης και αναγνωσιμότητας εντός αλλά και εκτός Ελλάδος. Ο ενθουσιασμός, ένταση, έκπληξη αλλά και προκλήσεις που απορρέουν από αυτή την εποικοδομητική διαδικασία είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που αξίζει όλοι οι φιλόδοξοι άνθρωποι να επιδιώξουν τη συμμετοχή και με οποιοδήποτε τρόπο εμπλοκή τους με αυτόν. Αρκεί κανείς να εκτιμήσει το εύρος των συνεργαζομένων φορέων, οργανισμών και εταιριών και των συντονισμένων τους προσπαθειών ώστε να αξιολογήσει και συμπεράνει την ποιότητα της δουλειάς που απλόχερα προσφέρεται σε αρκετά υποσχόμενα επιχειρηματικά εγχειρήματα της Ελλάδος τα οποία έχουν προσεκτικά επιλεγεί και συμμετέχουν. Πιο συγκεκριμένα και ενώ ακόμη βρισκόμαστε στη μέση της διαδικασίας δε μπορεί κανείς να παραγνωρίσει τη μοναδική βοήθεια των καταρτισμένων και αξιομνημόνευτων μεντόρων αλλά και ποιότητα των εκπαιδευτικών συνεδρίων όπως αυτά πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την ΕΥ για εμάς καθώς και την κατάρτιση αλλά και πλήθος των ομιλητών που εστίασαν σε εμάς και τις ανάγκες μας.

Nanometrisis

Ιδέα / επιχειρηματική πρόταση / λύση
Η Nanometrisis, η οποία αποτελεί τεχνοβλαστό (Spinoff) του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, αναπτύσσει μεθόδους και λογισμικό για τη μέτρηση και τον χαρακτηρισμό μίκρο και νανο-δομών (οι οποίες αποτελούν τους δομικού λίθους προϊόντων νανοτεχνολογίας) από εικόνες μικροσκοπίων. Η ιδρυτική ομάδα της εταιρείας προέρχεται από το πρώην Ινστιτούτο Μικροηλεκτρονικής (νυν Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας) του Δημόκριτου. Η κύρια ερευνητική τους δραστηριότητα εντοπίζεται στις τεχνολογίες κατασκευής ολοκληρωμένων κυκλωμάτων με έμφαση τη λιθογραφία και την εγχάραξη σε πλάσμα αερίων πυριτίου και πολυμερών. Στα πλαίσια ερευνητικών προγραμμάτων, χρηματοδοτούμενων από την ΕΕ και από εταιρείες κατασκευής ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, η ομάδα ανέπτυξε μεθοδολογίες και κώδικα για την μέτρηση και τον χαρακτηρισμό της μορφολογίας νανοδομών. Τα τελευταία βρήκαν ευρεία απήχηση τόσο σε ακαδημαϊκούς όσο και βιομηχανικούς κύκλους. Αυτή η ζήτηση δημιούργησε την ανάγκη για πιο συστηματική ανάπτυξη τους σε ολοκληρωμένα προϊόντα και για τη διερεύνηση της πιθανότητας περαιτέρω εμπορικής αξιοποίησής τους. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε αφετηρία για την ίδρυση της Nanometrisis (ΙΚΕ) το 2016.

Προβλήματα που επιλύετε / έμπνευση για ιδέα
Παντού γύρω μας εντοπίζονται προϊόντα νανοτεχνολογίας, για παράδειγμα στα καλλυντικά, τα φάρμακα, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ακόμα και τις λεπίδες. Το σχήμα, το μέγεθος και η μορφολογία των δομών αυτών στη νανοκλίμακα μπορεί να τροποποιήσει τις φυσικές τους ιδιότητες και να επηρεάσει την απόδοση του τελικού προϊόντος νανοτεχνολογίας. Επομένως, προκειμένου μια βιομηχανία ή ένα ερευνητικό κέντρο να μπορέσει να βελτιώσει τα νανοπροϊόντα που παράγει, πρέπει πρέπει να έχει τη δυνατότητα να τα μετρήσει και να τα χαρακτηρίσει με μεγάλη ακρίβεια. Η Nanometrisis, κατέχει την τεχνογνωσία, το ερευνητικό υπόβαθρο και την διεπιστημονικότητα η οποία είναι απαραίτητη προκειμένου να καταλάβει τις ανάγκες του πελάτη της και να τον προμηθεύσει με το κατάλληλο λογισμικό.

Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Nanometrisis, αποτελούν:
1. Η αναγνώρισή της από την διεθνή επιστημονική κοινότητα,
2. η ενσωμάτωση μηχανικής μάθησης στα λογισμικά της,
3. η δυνατότητα μαθηματικής μοντελοποίησης νανοδομών και παραγωγής συνθετικών δεδομένων (για την εκπαίδευση νευρωνικών δικτύων και την βελτιστοποίηση των λογισμικών) και
4. η δυνατότητα προσαρμογής των λογισμικών της στις ανάγκες του πελάτη.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα – milestones
Στα 3 χρόνια λειτουργίας της, η Nanometrisis έχει αποκτήσει τους πρώτους πελάτες σε Ευρώπη και Αμερική. Οι πελάτες της δραστηριοποιούνται στους κλάδους της μίκρο και νανοηλεκτρονικής, της φάρμακοβιομηχανίας και τον ευρύτερο χώρο της νανοτεχνολογίας (λεπίδες, δομικά χρώματα, επιφάνειες κ.α.). Για το 2019 έχουμε ως στόχο να επενδύσουμε στην έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων και πιο συγκεκριμένα στη μηχανική και βαθειά μάθηση και τον χαρακτηρισμό νανοσωματιδίων. Παράλληλα επιδίωξη μας είναι η διείσδυση στις αγορές της Ασίας.

Γιατί συμμετέχετε στο διαγωνισμό και τι περιμένετε
Το υψηλό επίπεδο των συμβούλων, των workshops και των υπόλοιπων ομάδων που συμμετέχουν στο MITEF μας έχει βοηθήσει να αναπτύξουμε τον business σχεδιασμό της Nanometrisis καθώς και τον τρόπο με τον οποίον επικοινωνούμε στον πελάτη, την αξία την οποία του προσφέρουμε. Επίσης, η δικτύωση με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στο MITEF φαίνεται πως θα οδηγήσει σε νέες συνεργασίες και νέους πελάτες.

Vertliner

Αριστερά προς δεξιά: Η ομάδα αποτελείται από τους Μιχαήλ Στριλιγκά (Founder/CEO-Commercial Development) και Αθανάσιο Δομέτιο (CTO-Technical Supervisor-Robotics Engineer).

Ιδέα / επιχειρηματική πρόταση / λύση
Η ιδέα βασίζεται σε ένα συνδυασμό ρομποτικού συστήματος και ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία προσφέρει με αυτοματοποιημένο τρόπο μετρήσεις στο εσωτερικό των κτιρίων προσφέροντας ακριβείς αναλύσεις, σε σύντομο χρονικό διάστημα, εξασφαλίζοντας τον μεγαλύτερο δυνατό συντελεστή ασφαλείας.

Προβλήματα που επιλύετε / έμπνευση για ιδέα
Η έμπνευση για την ιδέα προέκυψε από την επαγγελματική ενασχόληση του ιδρυτή της εταιρείας με τον κλάδο των κατασκευών καθώς ο ίδιος έχει εκτεταμένη εμπειρία στο χώρο αυτό σε πάνω από 30 χώρες. Κατά το διάστημα της επαγγελματικής του εξέλιξης, εντόπισε την ανάγκη της αγοράς να υιοθετήσει έναν αυτοματοποιημένο τρόπο που θα προσφέρει μια αντικειμενική μέθοδο μετρήσεων, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο και με τρόπο που να εξασφαλίζει τη μέγιστη ασφάλεια του ανθρώπινου παράγοντα, περιορίζοντας την έκθεσή του σε άμετρους κινδύνους. Οι περισσότεροι μπορούμε να αντιληφθούμε πόσο αφιλόξενο και πόσους κινδύνους εγκυμονεί η διαδικασία μετρήσεων σε έναν εργοταξιακό χώρο και πιο συγκεκριμένα σε κτίρια που είναι ημιτελή. Το πρόβλημα που επιλύει η χρήση του συστήματος της VERTLINER, είναι πολυδιάστατο. Αρχικά, αυξάνει την ακρίβεια των μετρήσεων επιφανειών προσφέροντας άμεσο όφελος στον εκάστοτε εγκαταστάτη του εξοπλισμού, μειώνει το χρόνο μετρήσεων στον ελάχιστο δυνατό λόγω της αυτοματοποιημένης λειτουργίας του, ελαχιστοποιεί τους κινδύνους που παρουσιάζονται κατά το χειρισμό του, ενώ δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε δεδομένα προς αποδέκτες που σχετίζονται άμεσα με το χώρο των κατασκευών (λ.χ. κατασκευαστές, αρχιτέκτονες κα.) Τέλος, η χρησιμοποίηση του συστήματος της VERTLINER, αυξάνει τη τελική ποιότητα του εγκατεστημένου εξοπλισμού, καθώς μακροπρόθεσμα ενισχύει τη διατήρηση ποιότητας λειτουργίας του και μειώνει τα δυνητικά κόστη συντήρησής του.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα – milestones
Η εταιρεία μας έχει κατασκευάσει ένα MVP το οποίο έχει αποδείξει την εφαρμοσιμότητα της ιδέας, ενώ έχουμε διεξαγάγει ένα εκτεταμένο κύκλο δοκιμών σε συνθήκες εργαστηρίου και σε συνθήκες εργοταξιακού χώρου που μας έχει οδηγήσει στα επόμενα στάδια υλοποίησης. Το πλάνο μας για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είναι να δοκιμάσουμε το σύστημα με τους πρώτους πελάτες που ουσιαστικά θα λειτουργήσουν ως beta testers/early adopters και θα μας οδηγήσουν στη βελτιστοποίηση της λειτουργικότητας και ευχρηστίας του συστήματός μας.

Γιατί συμμετέχετε στο διαγωνισμό και τι περιμένετε
Η συμμετοχή μας στον διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition κατατέθηκε κατά τη φάση ολοκλήρωσης των τελικών δοκιμών μας. Η γνωσιακή αξία του θεσμού υπό το πρίσμα του MIT, η παγκόσμια αναγνωρισιμότητά του, οι συμβουλευτικές υπηρεσίες της EY και λοιπών συνεργατών, το mentoring – coaching από διακεκριμένους επιστήμονες, η παρουσία ισχυρών sponsors αλλά και η δικτύωση που παρέχεται, αναμένεται να συμβάλλουν στη τελειοποίηση του οικονομοτεχνικό μας πλάνου και να μας οδηγήσουν σε πηγές χρηματοδότησης ώστε να επιταχύνουμε την ανάπτυξή μας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις