Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Health Datathon στο πλαίσιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συνεδρίου

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛ/ΛΑΚ) διοργανώνει το 1ο Ηealth Datathon στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του 45ου Ετήσιου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου 15-18/5/2019 στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών και την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Εφαρμογών Πληροφορικής Υγείας (ΕΕΜΕΠΥ).

Όπως συμβαίνει συνήθως στους hackathons θα υπάρχουν διαθέσιμα σύνολα ανωνυμοποιημένων δεδομένων της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από την ΗΔΙΚΑ και του Συστήματος Επιχειρηματικής Ευφυϊας (Β.Ι) του Υπουργείου Υγείας.

O προγραμματιστικός μαραθώνιος απευθύνεται σε διαφορετικές ομάδες, όπως προγραμματιστές, στατιστικοί, επαγγελματίες υγείας κ.α., οι οποίες καλούνται να συνεργαστούν για να λύσουν αναπάντητα ερωτήματα τόσο στον κλινικό τομέα όσο και στον τομέα διοίκησης υπηρεσιών υγείας.
Οι συμμετέχοντες θα μάθουν και θα εξασκηθούν πρακτικά με νέες μεθόδους στην έρευνα και καινοτομία, βασισμένες στην χρήση μεγάλων δεδομένων (big data), πολιτικών ανοικτών δεδομένων υγείας και τις προοπτικές τους ως εργαλεία διεπιστημονικής εκπαίδευσης.

Τα θέματα αυτά συμπεριλαμβάνονται στην στρατηγική 3Οs της ΕΕ (Open Innovation, Open Science and Open to the World) και έχει υιοθετηθεί και από την χώρα μας, με σχετικές πολιτικές και την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, μετά και την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/37/ΕΕ. Η ΕΕ διοργανώνει στο πλαίσιο αυτό και ετήσιο EU DATATHON.

Για συμμετοχή και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις