Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι νικητές του διαγωνισμού The Squeeze του Orange Grove

Πραγματοποιήθηκε εχθές στο Orange Grove ο διαγωνισμός pitching “The Squeeze” με έμφαση στον αγροδιατροφικό τομέα, μια συν-διοργάνωση της Πρεσβείας της Ολλανδίας και της Πρεσβείας των Η.Π.Α στην Ελλάδα.

Οκτώ Agri-food Startups συμμετείχαν στον διαγωνισμό, πολλές και εκ των οποίων προέρχονται από το πρόγραμμα Farming The Future που έτρεξε το Orange Grove νωρίτερα μέσα στο έτος.

Την πρώτη θέση στο διαγωνισμό κατέκτησε η ομάδα BioCos, εκπρόσωπος της οποίας θα συμμετάσχει στο Global Entrepreneurship Summit, που συνδιοργανώνεται από τις Η.Π.Α. και την Ολλανδία τον ερχόμενο Ιούνιο και αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές συναντήσεις επιχειρηματιών από ολόκληρο τον κόσμο, με ευκαιρίες δικτύωσης, προβολής και δρομολόγησης εμπορικών συμφωνιών.
Η BioCos προσφέρει γενετική ταυτοποίηση (DNA authenticity) σε φυτικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων για προστασία από πράξεις νοθείας και δυνατότητα ιχνηλασιμότητας.
Η λύση της ανιχνευσιμότητας DNA διασφαλίζει την αλυσίδα εφοδιασμού από πρακτικές νοθείας, προστατεύει τους ισχυρισμούς υγείας των φυσικών προϊόντων και αποκαθιστά την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στη βιομηχανία.
Επί του παρόντος, η BioCoS παρέχει αυθεντικότητα του DNA στη βιομηχανία ελαιολάδου, εντοπίζοντας τις ποικιλίες ελιάς που υπάρχουν στο ελαιόλαδο.

Η ομάδα Peace by Peas κατέκτησε τη δεύτερη θέση και κέρδισε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ολλανδία, για έναν εκπρόσωπο της ομάδας ενώ εξασφάλισε παράλληλα επαφές διασύνδεσης με τις ολλανδικές πολυεθνικές Unilever και FrieslandCampina.
Η Peace by Peas προσφέρει ζυμούμενα τρόφιμα που συνδυάζουν φυσικές τεχνικές επεξεργασίας με τοπικά βιολογικά συστατικά για τη δημιουργία μοναδικών προϊόντων, από υποκατάστατα κρέατος και καρυκεύματα, έως σάλτσες και γλυκά χωρίς ζάχαρη.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν επίσης οι:

Bee Naturalles
Η Bee Naturalles προσφέρει φυσικές / οργανικές λύσεις περιποίησης του δέρματος, περικλείοντας την ευεργετική και “θεραπευτική νοημοσύνη” της φύσης και της μέλισσας.

Fivetwenty 
Η Fivetwenty επιλέγει τα καλύτερα τρόφιμα που προσφέρει η Ελληνική γη και συνεργάζεται με μικρούς αγρότες και παραγωγούς για να φτιάξει ποιοτικά προϊόντα με μοναδική γεύση.

Fruit Stories Edessa
Mια ποικιλία από σπιτικά προϊόντα που αναφέρουν τις ιστορίες της οικογένειας Πασιαλή και των αρχαίων οπωρώνων της κερασιάς και των σύκων. Μαρμελάδες, σιρόπια και γλυκά κουταλιού παρασκευάζονται από συνταγές “οικογενειακού μυστικού”.

Growie
Η Growie προσφέρει αυτοματοποιημένες και προσαρμόσιμες συσκευές καλλιέργειας εσωτερικών χώρων. Ο καθένας θα μπορεί να έχει βότανα και φυτά καθαρισμού του αέρα όντας κατάλληλη για ξενοδοχεία, εστιατόρια και σπίτια.

Liofyllo
H Liofyllo παράγει κομμάτια τέχνης και διακόσμησης φτιαγμένα από φύλλα ελιάς, τα οποία έχουν απορριφθεί από τα ελαιοτριβεία.

V.Farms
Η V.Farms προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες για καλλιεργητές για κατακόρυφες καλλιέργειες υδροπονίας προσφέροντας την καλύτερη λύση για τις ανάγκες κάθε καλλιεργητή, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης και των επαφών με τους κατασκευαστές.

To διεθνές πάνελ κριτών του φετινού διαγωνισμού “The Squeeze” αποτέλεσαν οι:

Alphons van Broekhoven, Director at Reggeborgh
Amu Fowler, Managing Director at ViveDC
Arjan de Jong, Specialist Lead Data & Analytics at Vattenfall
Μαρίσα Αντωνοπούλου, Business Development Manager του Action Finance Initiative.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Ολλανδός δημοσιογράφος Τεχνολογίας και Καινοτομίας  με έδρα το Τελ Αβίβ, Jan Franke.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις