Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Microsoft ανοίγει κέντρο ανάπτυξης 100 εκατ. δολαρίων στην Αφρική

Η Microsoft ανακοίνωσε σχέδια για τα εγκαίνια του πρώτου κέντρου ανάπτυξης στην Αφρική με την εταιρεία να επενδύει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια για πέντε έτη.

Η εταιρεία θα ανοίξει αρχικά γραφεία στο Ναϊρόμπι στην Κένυα και στο Λάγος της Νιγηρίας, προσλαμβάνοντας 100 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του έτους, με τον στόχο να είναι να φτάσει συνολικά 500 νέους υπαλλήλους εντός τεσσάρων ετών.

Το Κέντρο Ανάπτυξης της Αφρικής (ADC) “δεν συγκρίνεται με καμία άλλη επένδυση στην ήπειρο. Θα μας βοηθήσει να ακούσουμε καλύτερα τους πελάτες μας, να αναπτυχθούμε τοπικά και να κάνουμε scale παγκόσμια. Από εκεί και πέρα, είναι μια ευκαιρία να εμπλακούμε περαιτέρω με τους εταίρους μας, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τις κυβερνήσεις και τους προγραμματιστές – με επιπτώσεις σε τομείς σημαντικούς για την ήπειρο, όπως FinTech, AgTech και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας“, δήλωσε ο Phil Spencer, εκτελεστικός χορηγός του ADC και εκτελεστικός αντιπρόεδρος στη Microsoft, σε ένα δελτίο τύπου.

Η εταιρεία αποκάλυψε επίσης ότι θα συνεργαστεί με πανεπιστήμια για να δημιουργήσει προγράμματα σπουδών στον τομέα της επιστήμης των δεδομένων, AI, Μικτή Πραγματικότητα, ανάπτυξη εφαρμογών κ.α.

Η Microsoft άνοιξε το πρώτο γραφείο της στην Αφρική σχεδόν πριν από 30 χρόνια και ξεκίνησε το Microsoft 4Afrika το 2013.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις