Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Arsène Wenger επενδύει στην FootballTech Playmaker

Ο πρώην προπονητής της Arsenal, Arsène Wenger, προσχώρησε στην FootballTech Startup, PlayerMaker, για να προωθήσει την ανάπτυξή της.

Μάλιστα, ο Wenger δεν επενδύει μόνο στην εταιρεία, αλλά συμμετέχει και ως συνεργάτης ο οποίος θα αναλάβει ενεργό ρόλο στην “ανάπτυξη της επιχείρησης και των προϊόντων”.

Η PlayerMaker, που δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια από μια ομάδα Ισραηλινών, προσφέρει σήμερα ένας πλήρες προπονητικό εργαλείο σε μια προσπάθεια να καινοτομήσει στον τρόπο που οι ποδοσφαιρικές ομάδες χρησιμοποιούν και “εκμεταλλεύονται” τα δεδομένα.

Το εργαλείο αυτό καταγράφει και αναλύει σωματικά, τεχνικά, στρατηγικά και βιοχημικά δεδομένα, μέσω μιας συσκευής που τοποθετείται στο πόδι του αθλητή και παρέχει επίσης δυνατότητα λήψης βίντεο για την ταχύτερη και ευκολότερη ανάλυση των παικτών.

“Η επιστήμη, με σωστή χρήση των δεδομένων, μπορεί να βοηθήσει τους παίκτες να γίνουν πιο δυνατοί. Μπορείς να μετρήσεις τα πάντα και από εκεί και μετά όλα εξαρτώνται από το πώς θα χρησιμοποιήσεις αυτές τις πληροφορίες. Πιστεύω ότι το PlayerMaker είναι η καλύτερη διαθέσιμη λύση για τη μέτρηση της απόδοσης”, δήλωσε ο Wenger.

Η Startup υποστηρίζει πως οι λύσεις της για την αναγνώριση και ανάπτυξη ποδοσφαιρικών ταλέντων χρησιμοποιούνται ήδη διεθνώς από προπονητές επαγγελματικών και μη, κολεγιακών και σχολικών ποδοσφαιρικών ομάδων.

Ανάμεσα σε αυτές είναι οι Fulham, Millwall, Wimbledon, Maccabi Tel Aviv, Atlanta United, Philadelphia Union, Toronto FC, Club America και άλλες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις