Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το πρωτοποριακό σύστημα Vision Picking στις εγκαταστάσεις της Coca Cola 3Ε

Όσο περνούν τα χρόνια η τεχνολογία εξελίσσεται και μαζί της εξελίσσεται -και πολλές φορές απλοποιείται- ο τρόπος που γίνονται κάποιες δουλειές. Μία από τις εταιρείες που αντιλαμβάνονται πλήρως αυτήν την εξέλιξη είναι η Coca- Cola Τρία Έψιλον.

Στο Κέντρο Διανομής της Coca-Cola Τρία Έψιλον Βορείου Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στην αποθήκη διανομής, η παραγγελία μπαίνει στο σύστημα και οι εργαζόμενοι σε αυτή αναλαμβάνουν να την διεκπεραιώσουν.

Όχι όμως με συνηθισμένο τρόπο. Ο εργαζόμενος φοράει ειδικά γυαλιά, μέσω των οποίων “βλέπει” την θέση των προϊόντων μέσα στην αποθήκη, τις ποσότητες που υπάρχουν σε κάθε σημείο και τα βήματα που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η παραγγελία, ενώ κάθε βήμα επιβεβαιώνεται με φωνητική εντολή. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται πάρα πολύ ο χρόνος διεκπεραίωσης και αυξάνεται η αποτελεσματικότητα στην εξυπηρέτηση των πελατών, μειώνοντας τις κινήσεις που πραγματοποιούνται από την παραγωγή, στο ράφι, και στα χέρια του καταναλωτή.

Η χώρα μας και το κέντρο διανομής της Θεσσαλονίκης, επιλέχτηκε ανάμεσα από 28 χώρες σε όλο τον κόσμο προκειμένου να εγκατασταθεί το σύστημα Vision Picking.

CC3E VISION PICKING 3

Το Vision Picking είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality) το οποίο μέσω “έξυπνων” γυαλιών παρέχει όλη την πληροφορία που χρειάζεται ο εργαζόμενος χειριστής του, για να ολοκληρώσει καθημερινές εργασίες (π.χ. θέση ραφιού, προϊόν, ποσότητα, επιλογή προϊόντος). Ο χρήστης βλέπει σε μία οθόνη 7’’ τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει για να ολοκληρώσει την παραγγελία. Στη συνέχεια επιβεβαιώνει με φωνητική εντολή την ενέργεια που θέλει να πραγματοποιήσει. Η χρήση της τεχνολογίας Vision Picking κάνει ακόμα πιο αποτελεσματική την εξυπηρέτηση των πελατών μειώνοντας τις κινήσεις που πραγματοποιούνται από την παραγωγή, στο ράφι, και στα χέρια του καταναλωτή.

“Είμαστε πολύ περήφανοι που ο Όμιλος μας επέλεξε την Ελλάδα και τους ανθρώπους μας στο Κέντρο Διανομής της Coca-Cola Τρία Έψιλον στη Θεσσαλονίκη για την πρώτη εφαρμογή αυτής της πρωτοποριακής τεχνολογίας στη διαχείριση αποθήκης. Το Vision Picking ενισχύει την τεχνογνωσία των ανθρώπων μας και μας επιτρέπει να δημιουργούμε χιλιάδες παραγγελίες μικτών παλετών με μεγαλύτερη ταχύτητα,  ευκολία και ακρίβεια. Η εξυπηρέτηση των  πελατών μας γίνεται ακόμα πιο αποτελεσματική αλλάζοντας για πάντα τον τρόπο διαχείρισης της παραγγελίας στον κλάδο καταναλωτικών αγαθών”, δήλωσε η Σουζάνα Ραρή, Διευθύντρια Εφοδιαστικής Αλυσίδας της Coca-Cola Τρία Έψιλον.

CC3E VISION PICKING 5

“Στην Coca-Cola HBC αναζητούμε συνεχώς νέες και καινοτόμους μεθόδους για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία μας προς όφελος του πελάτη και του καταναλωτή. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα  που πρώτα στην Ελλάδα ξεκινάμε τη χρήση μίας καινοτόμου τεχνολογίας, όπως αυτής του Vision Picking, που μας επιτρέπει να βελτιώσουμε την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα μίας πολύπλοκης  διαδικασίας, όπως είναι η συλλογή προϊόντων (picking). Με αφετηρία την Ελλάδα και το Κέντρο Διανομής Βορείου Ελλάδος της Θεσσαλονίκης, ο Όμιλος μας θα προχωρήσει σε χρήση της τεχνολογίας augmented reality για τη διαχείριση αποθήκης και στις 28 χώρες που δραστηριοποιείται”, δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, Group Warehouse & ICSC Product Manager CCHBC.

Η μεγαλύτερη εφοδιαστική αλυσίδα στην Ελλάδα

Το Κέντρο Διανομής Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην περιοχή. Απασχολεί συνολικά 200 εργαζόμενους και εξυπηρετεί καθημερινά 963 πελάτες. Διαθέτει 14.020m2 στεγασμένο χώρο αποθήκης με χωρητικότητα 8.733 παλέτες. Από εκεί διακινούνται ετησίως 7,5 εκ. κιβώτια, εξυπηρετώντας συνολικά 67.600 παραγγελίες, ενώ περισσότερο από το 55% των παραγγελιών, αφορά μικτές παλέτες.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον διαθέτει τη μεγαλύτερη εφοδιαστική αλυσίδα στην Ελλάδα διακινώντας 65.000.000 κιβώτια, σε 4.000 σημεία σε όλη τη χώρα, από 4 εργοστάσια και 6 διανεμητικά κέντρα. Η τεχνολογία Vision Picking θα αξιοποιηθεί σταδιακά και σε άλλα διανεμητικά κέντρα της Coca-Cola Τρία Έψιλον.

CC3E VISION PICKING 4

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις