Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Google: Γιορτάζει τα 25α γενέθλιά της με το βλέμμα στην τεχνητή νοημοσύνη

Σύμφωνα με τον CEO της Google και της Alphabet, Sundar Pichai, με τον καιρό, η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι η μεγαλύτερη τεχνολογική αλλαγή που βλέπουμε στη ζωή μας

Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας γενεθλίων για την Google. Για την έναρξη των εορτασμών των 25ων γενεθλίων της, ο διευθύνων σύμβουλος της Google και της Alphabet, Sundar Pichai, αναλογίζεται το πρώτο τέταρτο του αιώνα, συμπεριλαμβανομένων των ερωτήσεων και των τεχνολογικών εξελίξεων που οδήγησαν στις μεγαλύτερες ανακαλύψεις και τα πιο χρήσιμα προϊόντα της εταιρείας.

«Αυτόν τον μήνα, η Google θα γιορτάσει τα 25α γενέθλιά μας» αναφέρει στον χαιρετισμό του ο CEO της Google, αποκαλύπτοντας τα αισθήματα που τον κατακλύζουν. «Είναι τεράστιο προνόμιο να φτάσουμε σε αυτό το ορόσημο, το οποίο κατέστη δυνατό από τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας και μας προκαλούν να συνεχίσουμε να καινοτομούμε, τους εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους της Google στο παρελθόν και σήμερα που έχουν δώσει το ταλέντο τους στην κατασκευή αυτών των προϊόντων και τους συνεργάτες μας που πιστεύουν σε η αποστολή μας όσο και εμείς».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google και της Alphabet, Sundar Pichai, μοιράζεται επίσης μερικές σκέψεις σχετικά με την ευκαιρία που έχουμε με την τεχνητή νοημοσύνη να κάνουμε πράγματα που έχουν σημασία σε ακόμη μεγαλύτερη κλίμακα.

«Ένα εκατομμύριο ερευνητές έχουν χρησιμοποιήσει τη βάση δεδομένων AlphaFold, η οποία καλύπτει 200 ​​εκατομμύρια προβλέψεις πρωτεϊνικών δομών, βοηθώντας στην πρόοδο στη μείωση της πλαστικής ρύπανσης, στην αντιμετώπιση της αντοχής στα αντιβιοτικά, στην καταπολέμηση της ελονοσίας και πολλά άλλα. Και έχουμε αποδείξει πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών να μειώσει τα ίχνη από τα αεροπλάνα, ένα σημαντικό εργαλείο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά περισσότερα μπροστά μας. Με τον καιρό, η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι η μεγαλύτερη τεχνολογική αλλαγή που βλέπουμε στη ζωή μας. Είναι κάτι περισσότερο από τη μετατόπιση χρήσης φορητών υπολογιστών από επιτραπέζιους και να ξεπερνά το ίδιο το Διαδίκτυο. Είναι μια θεμελιώδης ανασύνδεση της τεχνολογίας και ένας απίστευτος επιταχυντής της ανθρώπινης ευρηματΚαι τώρα η τεχνητή νοημοσύνη θα μας επιτρέψει, και σε άλλους, να κάνουμε ερωτήσεις όπως:

  • Πώς θα μπορούσε κάθε μαθητής να έχει πρόσβαση σε έναν προσωπικό δάσκαλο, σε οποιαδήποτε γλώσσα και σε οποιοδήποτε θέμα;
  • Πώς θα μπορούσαμε να επιτρέψουμε στους επιχειρηματίες να αναπτύξουν νέες μορφές καθαρής ενέργειας;
  • Ποια εργαλεία θα μπορούσαμε να εφεύρουμε για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν νέα προϊόντα και να αναπτύξουν νέες επιχειρήσεις;
  • Πώς μπορούν να επανασχεδιαστούν τομείς όπως οι μεταφορές ή η γεωργία;
  • Πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε τις κοινότητες να προβλέψουν και να προετοιμαστούν για φυσικές καταστροφές;
  • Καθώς αυτά τα νέα σύνορα εμφανίζονται, έχουμε μια ανανεωμένη πρόσκληση να ενεργήσουμε με τόλμη και υπευθυνότητα για να βελτιώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές και να συνεχίσουμε να θέτουμε αυτά τα μεγάλα ερωτήματα.

Η αναζήτησή μας για απαντήσεις θα οδηγήσει σε εξαιρετική τεχνολογική πρόοδο τα επόμενα 25 χρόνια.

Και το 2048, αν, κάπου στον κόσμο, ένας έφηβος κοιτάξει όλα όσα έχουμε φτιάξει με AI ( artificial intelligence) και σηκώσει τους ώμους, θα ξέρουμε ότι τα καταφέραμε. Και μετά θα επιστρέψουμε στη δουλειά».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις