Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Κινέζικη UnionPay “έρχεται” στην Ευρώπη με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Η Κινέζικη UnionPay, η μεγαλύτερη εταιρεία έκδοσης πιστωτικών καρτών στον κόσμο, επεκτείνεται στην Ευρώπη και κυκλοφορεί στην αγορά χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η εταιρεία συμφώνησε να συνεργαστεί με την Tribe, μια βρετανική tech Startup, για να δώσει τη δυνατότητα σε τράπεζες και FinTechs να προσφέρουν σε εταιρείες και πολίτες πιστωτικές κάρτες. Το πρόγραμμα ξεκινάει τον Ιούνιο.

Η UnionPay στοχεύει να ανταγωνιστεί τις Visa και Mastercard. “Αυτή η συμφωνία δείχνει την πρόθεση της UnionPay να ανταγωνιστεί τα μεγάλα προγράμματα καρτών στην Ευρώπη”, δήλωσε ο Suresh Vaghjiani, ο ιδρυτής της Tribe, στους FT. «Είναι η πρώτη φορά που τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα θα μπορέσουν να τοποθετήσουν τις κάρτες UnionPay στα χέρια των ανθρώπων”. Ο υπεύθυνος δήλωσε στην εφημερίδα ότι έχει ήδη δύο πελάτες που ενδιαφέρονται για τις υπηρεσίες της UnionPay.

Κάποιος θέλει να δημιουργήσει μια εικονική κάρτα στην Ευρώπη ενώ ένας άλλος ενδιαφέρεται να εκδώσει μια χρεωστική κάρτα στο Ηνωμένο Βασίλειο. “Οι Ευρωπαίοι εταιρικοί πελάτες που δραστηριοποιούνται στην Κίνα θα μπορούν τώρα να χρησιμοποιούν κάρτες UnionPay, ενώ οι κινεζικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη θα έχουν μια συνεπή μέθοδο πληρωμής στο εσωτερικό και στο εξωτερικό”, ανέφερε ο κ. Vaghjiani στο δημοσίευμα.

Η UnionPay ιδρύθηκε το 2002 και από τότε έχει επεκταθεί στο εξωτερικό, αλλά έχει επικεντρωθεί κυρίως στην Ασία. Επί του παρόντος, οι κάρτες της είναι αποδεκτές από περισσότερους από 41 εκατ. εμπόρους και δύο εκατ. ΑΤΜ σε 170 χώρες. “Έχουμε τη μεγαλύτερη βάση κατόχων καρτών στον κόσμο. Η συνεργασία με τους εκδότες μέσω της Tribe είναι σημαντική για την ανάπτυξή μας», δήλωσε στην εφημερίδα ο Zhihong Wei, επικεφαλής της UnionPay στην Ευρώπη.

Η επέκταση εκτός της Κίνας έρχεται καθώς η UnionPay αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό από το Ant Financial της Alipay και το WeChat της Tencent. Για την επέκτασή της στην Ευρώπη, χρειάζεται άδεια, εκτός κι αν συνεργαστεί με τρίτους, όπως τράπεζες και FinTechs, με τις συναλλαγές να διεκπεραιώνονται από εταιρείες επεξεργασίας πληρωμών όπως η Tribe.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις