Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ΗΠΑ πλέον θα ελέγχουν τα social media για τη χορήγηση VISA

Σχεδόν όλοι οι αιτούντες αμερικανικής VISA θα πρέπει, από εδώ και στο εξής, να υποβάλουν λεπτομέρειες για τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με νέους κανονισμούς.

Οι νέοι κανονισμοί του υπουργείου Εξωτερικών ορίζουν ότι οι αιτούντες θα πρέπει να καταχωρούν τα ονόματά τους στα social media, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμούς τηλεφώνου.

Η κυβέρνηση Trump πρότεινε πρώτη φορά αυτούς τους κανόνες τον Μάρτιο του 2018. Εκείνη την εποχή, η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η παρακολούθηση αυτών των κοινωνικών μέσων είναι αποτελεσματική ή δίκαιη» και υποστήριξε ότι θα έκανε τον κόσμο να “αυτολογοκρίνεται” στο διαδίκτυο. Οι αρχές, επίσης, υπολόγισαν τότε ότι η αλλαγή αυτή θα επηρέαζε 14,7 εκατ. ανθρώπους ετησίως.

Ορισμένοι διπλωματικοί και επίσημοι φορείς αιτούντες θεώρηση θα εξαιρεθούν από τα αυστηρά νέα μέτρα. Ωστόσο, όποιος ταξιδεύει στις ΗΠΑ για δουλειά ή σπουδές θα πρέπει να δώσει αυτές τις πληροφορίες.

“Προσπαθούμε συνεχώς να βρούμε μηχανισμούς για να βελτιώσουμε τις διαδικασίες διαλογής για να προστατεύσουμε τους Αμερικανούς πολίτες, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα το νόμιμο ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες”, δήλωσε η αρμόδια υπηρεσία.

Προηγουμένως, μόνο οι υποψήφιοι που χρειάζονταν συμπληρωματικό έλεγχο – όπως άτομα που βρίσκονταν σε μέρη του κόσμου που ελέγχονταν από τρομοκρατικές ομάδες – θα έπρεπε να παραδώσουν αυτά τα δεδομένα.

Αλλά τώρα οι αιτούντες θα πρέπει να “αφήσουν” τα ονόματα των λογαριασμών τους και επίσης να προσφέρουν εθελοντικά τις λεπτομέρειες των λογαριασμών τους όπου αυτές δεν αναφέρονται.

Όποιος πει ψέματα σχετικά με τα social media μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με “σοβαρές μεταναστευτικές συνέπειες”, σύμφωνα με το BBC.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις