Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Salesforce εξαγοράζει την Tableau για 15,7 δισ. δολάρια

Στον απόηχο της εξαγοράς της Looker από την Google, η Salesforce εξαγοράζει την εταιρεία οπτικοποίησης δεδομένων Tableau για 15,7 δισ. δολάρια σε μια συμφωνία που βασίζεται σε μετοχές.

Η συμφωνία προβλέπει την ανταλλαγή κοινών μετοχών κατηγορίας Α και Β, της Tableau, με κοινές μετοχές της Salesforce, επομένως το ποσό των 15,7 δισ. δολαρίων είναι η αξία της συναλλαγής αυτής, σύμφωνα με τη μέση τιμή των μετοχών της Salesforce.

«Συνδέουμε τη #1 CRM πλατφόρμα στον κόσμο με την #1 analytics πλατφόρμα. Η Tableau βοηθά τα άτομα να βλέπουν και να κατανοούν τα δεδομένα και η Salesforce βοηθά τους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν και να κατανοούν τους πελάτες τους. Είναι πραγματικά το καλύτερο από το κάθε πεδίο» δήλωσε ο Marc Benioff, πρόεδρος και CEO της Salesforce.

Η Tableau ιδρύθηκε το 2003 στις Η.Π.Α., έχει περίπου 86 χιλ. εταιρικούς πελάτες, μεταξύ των οποίων οι Charles Schwab, Verizon, Schneider Electric, Southwest και Netflix. Η Salesforce δήλωσε ότι η Tableau θα λειτουργεί ανεξάρτητα μετά την εξαγορά και η έδρα της θα παραμείνει στο Seattle. CEO της θα είναι ο Adam Selipsky μαζί με άλλους από την τρέχουσα ομάδα ηγεσίας.

«Η συνεργασία με την Salesforce θα ενισχύσει την ικανότητά μας να βοηθάμε τους ανθρώπους να βλέπουν και να κατανοούν τα δεδομένα παντού», δήλωσε ο Selipsky. «Τα διορατικά και ισχυρά analytics της Tableau θα επιτρέψουν σε εκατομμύρια περισσότερους ανθρώπους να ανακαλύψουν σημαντικές πληροφορίες για τις εταιρείες τους. Χαίρομαι που οι εταιρείες μας μοιράζονται παρόμοιες κουλτούρες και εστιάζουν στην επιτυχία των πελατών. Ανυπομονώ να συνεργαστούμε για την υποστήριξη των πελατών και των κοινοτήτων μας», συμπλήρωσε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις